Citat:
În prealabil postat de Urbanophon
Eu personal, am fost in vizita la toate lacasule de cult din orasul meu. Romano-catolici, protestanti evanghelici, penticostali, baptisti. Din pura curiozitate.
- La romano-catolici am ajuns pana in stadiul de contemplare. Orga imi dadea o stare interesanta, eu fiind meloman de felul meu.
- La evenghelici am intalnit o cladire mare si goala. Bolte cenusii...
- La penticostali m-a bufnit rasul cand au inceput sa mormaie ceva cereri. Am inteles pe o doamna de langa mine...cerea o bicicleta...sau ceva de genul.
- La baptisti a fost ca o intalnire de 10 ani. Depanau niste amintiri parca...si vorbea de un domn, Isus. Poate ceva profesor...
Am primit multe cartulii, zambete, invitatii inflacarate sa revin.
|
Și duhovnicul a știut că intenționezi aceste vizite?
Sau am ajuns să facem de capul nostru și să intrăm prin tot felul de adunări, chiar trebuie mers prin toate „spiritualismele” ca să ispitim adevărul ortodoxiei pe riscul propriei mântuiri ?
Ar fi cazul să mai cercetăm și îndreptarele de spovedanie, măcar îndreptarul arhim. Cleopa Ilie,
„Îndreptar de spovedanie pentru mireni, preoți de mir și monahi”, Editura Eikon :
„32. Am mers la adunări sectare, la casa lor m-am rugat cu ei, i-am primit, am luat daruri de la ei, am intrat în casă la stiliști și necununați și i-am primit în casa mea. (Acestea sunt mari păcate.)” pagina 13
„236. Am citit cărți cu învățături eretice și m-am dus la adunările lor. Am îndemnat pe alții să citească astfel de cărți și să ia parte la adunări sectare.” Pagina 115
Tu măcar te-ai întors, dar iată că unii au impresia după mintea lor că găsesc o ortodoxie mai bună la romano catolici .
Îndreptarul:
ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colec..._si_monahi.pdf