Citat:
În prealabil postat de iana
In definitiv cred ca trebuie sa-mi gasesc locul si sa ma regasesc cu adevarat si daca n-am reusit in Ortodoxie cu siguranta voi reusi in catolicism.
|
Asa cum ai putut vedea din citatele date, cultul catolic afirma in invatatura sa din trecut ca nimeni nu se poate mantui in afara cultului lor si daca e rupt de Papa, iar ceilalti, inclusiv ortodocsii (considerati schismatici de ei) vor merge in Iad. Tu spui ca vrei sa pleci din Biserica lui Hristos pentru ca e prea restrictiva si nu recunoaste tainele catolice. Acum, ca stii adevarul, inseamna ca acesta a fost doar un pretext, altul fiind motivul, poate ai fost convinsa de un catolic?
E chiar mai rau decat credeai tu. Din punct de vedere ortodox aceasta se numeste apostazie, e cel mai grav pacat si pierzi posibilitatea de mantuire atat pentru tine cat si pentru copii, daca te vor urma. Desigur, in cazul in care vei reveni la dreapta credinta se iarta pacatul.
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...lui-81876.html
Citez: "Apostasia mireanului este lepadarea de credinta, inlocuind-o cu alta credinta desarta
sau eretica, ca un revoltat. Prin ea se calca legea de a marturisi pe Dumnezeu. Apostatul se considera ca o frunza rupta din craca, ca smochinul cel uscat, caruia i s-a zis: "Sa nu mai fie in tine rod in veac." (Mat. 21, 19). Apostasia este cea mai mare cadere din har, din pricina poftelor, a slavei desarte, sau a dorintei de imbogatire (ITim. 6,10; Iac. 5,1-7; Luca 0,24)."