View Single Post
Vechi 17.04.2017, 16:20:38
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Preotul a gresit, trebuia sa se bucure cind aude copii in biserica, asta inseamna ce biserica va continua va fi vie. Parintii pot ajuta copilul sa stea linistit cu ceva preocupari o jucarie o carte ceva, il mai scoti afara citeva minute si uite asa se obinuieste.
Hristos a inviat!
Noi avem ideea asta fixa de prezenta fizica,dar din nefericire nu este de ajuns.La un moment dat am vazut intr-o parohie un preot care juca fotbal cu copii si reusea fantastic sa ii motiveze fiind in mijlocul lor.Aceeasi copii apoi au inceput sa cante in corul Bisericii, fiindca el era un model in mijlocul lor.Deci, sunt adeptul clar al idei ca,copii sa aiba un altfel de program separat,tot in timpul Liturghiei cu profesori de religie sau fosti profesorri care le place sa se dedice copiilor si sa ii invete de multe ori in joaca despre Dumnezeu.Fondul aperceptiv al copiilor este diferit. Altfel ii motivezi sa fie atenti niste copii mai mici, altfel ii motivezi cand sunt mai mari sau adolescenti.Sunt adeptul idei de comuniune .Stiu un alt preot,ma rog el este un om deosebit, care face Carnaval cu copii ,se mascheaza si el alaturi de ei.Ma rog un preot care stie sa vorbeasca cu toti oamenii si marri si mici,,de ranguri inalte sau oameni obisnuiti.
La un moment dat am avut sansa ca sa vad o Conferinta la care predicatorul venise in blugi si in geaca de culori tipatoare.Care intentionat a venit asa, ca sa ne castige pe cat mai multi. Am mai amintit de el la un moment dat aici pe Forum.Un om care mi-a lasat o amintire de nesters asupra mea.

Conform Epistolei 1 către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel,Cap 9.20-22
20. Cu iudeii am fost ca un iudeu, ca să dobândesc pe iudei; cu cei de sub lege, ca unul de sub lege, deși eu nu sunt sub lege, ca să dobândesc pe cei de sub lege;
21. Cu cei ce n-au Legea, m-am făcut ca unul fără lege, deși nu sunt fără Legea lui Dumnezeu, ci având Legea lui Hristos, ca să dobândesc pe cei ce n-au Legea;
22. Cu cei slabi m-am făcut slab, ca pe cei slabi să-i dobândesc; tuturor toate m-am făcut, ca, în orice chip, să mântuiesc pe unii.
Omul facuse in viata lui Karate si Yoga,un om extrem de pregatit si hotarat .Sunt adeptul idei astea de mesager al lui Dumnezeu si in ipostaze neconventionale.Cat de mult poate face un om dinasta ptr ortodoxie imbracat ca si cei din discoteca sau in costum de carnaval.Dar... exista un dar, trebuie sa fii nascut ptr asta,sa stii sa te apropii de oameni sa le vorbesti in limba lor,sau sa faci un efort sa vezi la altcineva," oare el ce face".

Ori un tanar isi va aduce mult mai usorr aminte de un preot care se imbraca in costume de carnaval ca si ei copii,care realiza o comunitate reala ,ceea ce de multe ori lipseste in societate astazi.Sau isi va aduce aminte de un predicator care era fost karatist si Yoghin si ii spunea lucruri interesante despre Dumnezeu,experienta lui cu Dumnezeu.
Consider ca nu este cea mai buna amintire ca si copil de doi trei ani, sa auzi un ritual din care nu intelegi mare lucrruu,mama tinandu-te de mana sa nu faci galagie , sa nu deranjezi.
Domane ajuta!