View Single Post
Vechi 02.05.2017, 21:49:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
cred ca inteleg de ce faci confuzia, Neustria si Austrasia sunt oarecum doua parti ale aceluiasi intreg, Neustria fiind fosta galie romana, Franta de astazi, puternicul si foarte importantul stat germanic, pentru papalitate, pentru crestinism in general. sf bonifaciu nu a facut misionariat in neustria ci in austrasia, la est de rin. fara donatia pepina, fara rezolvarea problemei longobarde, statul papal nu ar mai fi ceea ce a fost si ceea ce este astazi, d'aia scrii ce scrii si am inteles perfect asta de la inceput. eu nu neg imoralitatea clerului domne, eu spun ca peste tot era la fel, dar in vest nu se ajungea la orbirea fratelui ca sa fie numit el episcop ca in est, da? amandoi fiind mireni... si nici la femeie ca imparateasa, dupa ce si-a orbit propriul fiu... ioana parca o chema...

paradoxal e altceva, nu intelegi, si nu numai tu, ca fara germanii aia franci de atunci, asa imorali si decazuti cum erau, este foarte posibil ca insusi crestinismul sa fi disparut sau sa fie o erezie, pentru ca puteau castiga foarte usor arienii lupta atunci, a fost pe muchie. ce s-ar fi intamplat fara consolidarea franca? urmau navalirile alea grele, incepand cu vikingii si terminand cu maghiarii. cine i-ar fi oprit? camarila venala greceasca de la constantinopole? haida deh... aia erau sa pice dupa un asediu dat de 1500 de bulgari.
Eu nu am facut nicio confuzie, tu nu ai inteles si ai negat ce spusesem. Nici nu am spus ca sfantul ar fi facut misionariat in Franta si nici nu aveam cum sa spun asta. A facut misionariat unde erau pagani, galii erau de mult crestinati, iar francii se crestinasera prin anul 500. Sfantul dobrogean Ioan Casian a reorganizat monahismul in Galia si a adormit intr-o manastire de acolo, inainte de venirea francilor.
Problema e mai mare decat am crezut, sfantul Bonifaciu a reorganizat si intarit Biserica francilor si a ajutat la colaborarea dintre papalitate si acestia (dinastia carolingiana). Dar acestia au ramas la mentalitatea si obiceiurile lor, au raspandit Filioque si au ajuns sa-si numeasca proprii papi (observam ca au procedat la fel ca in scrisoarea sfantului, care reclama faptul ca au inlocuit toti episcopii romani, gali). Acest fapt a dus la contradictiile cu rasaritenii si la Schisma.
Biserica nu avea cum sa cada niciodata, pentru ca nu o poate dobori nimeni, niciodata.
Reply With Quote