View Single Post
Vechi 03.05.2017, 06:14:09
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In afara Bisericii exista har, dar sub forma exterioara. Omul nu il poate primi in interior decat prin Sfintele Taine. Harul numit chemator ii lumineaza pe oameni sa vada adevarul, dar il pot primi in interior doar prin Sfintele Taine.
Reiterpretezi. Nu asta spune părintele Stăniloae; nu se referă la harul chemător, ci spune că a existat într-un mod mai mult sau mai puțin accentuat. În orice caz, sper ca atunci când voi folosi acest cuvânt, nedeplin, în legătură cu alte confesiuni creștine, să-ți amintești de unde l-am preluat.

Citat:
Nu am spus ca cineva botezat poate sa hirotoneasca. Probabil te referi la canonul Sfantului Vasile (...)
Nu, mă refer la afirmația ta, din care am înțeles ce am spus anterior:

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Daca are harul botezului atunci poate face si celelalte Taine, daca vrea. Fara sa fie hirotonit de cineva, pentru ca nici pe advenstisti sau altii nu i-a hirotonit cineva. Isi face o biserica paralela, nu are importanta ce crede, succesinea apostolica, etc. Simon a cerut harul pentru ca nu il putea avea. Il au doar preotii si episcopii hirotoniti, prin succesiune apostolica.

Last edited by CristianR; 03.05.2017 at 06:16:29.
Reply With Quote