Citat:
În prealabil postat de bin000
Daca te indoiesti inseamna ca stii cum a great Dumnezeu lumea.Poate ne spui si noua...deci ,era nimicul si ....
|
Nimicul nu exista ca si concept de sine statator si nu poate fi definit decat prin comparatie cu orice creatura, mai exact nimicul este o negare a ei(a creatiei); abia dupa creatie putem spune ca inainte nu era nimic. Atentie! Nu se poate spune ca inainte era nimic, ci inainte
nu era nimic deoarece nimicul nu are consistenta. Daca n-ar fi creatia, n-ar fi nici nimicul.
Daca ar fi sa ma transpun pe mine inainte de creatie n-as putea nici sa ma neg din moment ce inca nu-s creat. Cred ca de aceea creationistii vor ca creatia sa aiba doar vreo 6000 de ani vechime pentru ca gandesc mai comod daca ei fixeaza o limita, decat sa fie pusi in imposibilitatea de a gandi(percepe).
Cred ca daca s-ar depasi (prin meditatie) limitele gandirii formale, ceea ce ar insemna o reala transcendenta, ne-am elibera de alte limite ce ar deriva din actuala tema a creatiei.
Creatia incepe de la recunoasterea lui Dumnezeu ca autoritate deasupra omului. Cred ca de aceea Evanghelia lui Ioan(In1,1) incepe cu:
1. La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.
Orice gaura neagra rezolva alte creatii din univers.