Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2017, 12:21:13
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Ma cam indoiesc, fiindca daca ar fi fost asa, inseamna ca odata cu schimbarile legilor ar disparea screatia.
Sau, daca creatia a aparut conform legilor fizice de atunci, iar legile s-au schimbat si creatia nu, inseamna ca nu au contat deloc legile fizice la creatia universului si-atunci creatia e logic inexplicabila.

Un lucru e sigur, eu nu am mintea psocopterului; sau am?

Dupa parerea mea, legile fizice au ramas neschimbate. Dumnezeu nu da cu zarul.
Daca te indoiesti inseamna ca stii cum a great Dumnezeu lumea.Poate ne spui si noua...deci ,era nimicul si ....
Reply With Quote
Vechi 04.06.2017, 23:25:41
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Daca te indoiesti inseamna ca stii cum a great Dumnezeu lumea.Poate ne spui si noua...deci ,era nimicul si ....
Nimicul nu exista ca si concept de sine statator si nu poate fi definit decat prin comparatie cu orice creatura, mai exact nimicul este o negare a ei(a creatiei); abia dupa creatie putem spune ca inainte nu era nimic. Atentie! Nu se poate spune ca inainte era nimic, ci inainte nu era nimic deoarece nimicul nu are consistenta. Daca n-ar fi creatia, n-ar fi nici nimicul.

Daca ar fi sa ma transpun pe mine inainte de creatie n-as putea nici sa ma neg din moment ce inca nu-s creat. Cred ca de aceea creationistii vor ca creatia sa aiba doar vreo 6000 de ani vechime pentru ca gandesc mai comod daca ei fixeaza o limita, decat sa fie pusi in imposibilitatea de a gandi(percepe).

Cred ca daca s-ar depasi (prin meditatie) limitele gandirii formale, ceea ce ar insemna o reala transcendenta, ne-am elibera de alte limite ce ar deriva din actuala tema a creatiei.

Creatia incepe de la recunoasterea lui Dumnezeu ca autoritate deasupra omului. Cred ca de aceea Evanghelia lui Ioan(In1,1) incepe cu:

1. La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Orice gaura neagra rezolva alte creatii din univers.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Creatie versus evolutie vladstejaru Dogmatica 721 20.10.2012 00:48:42
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45