Merge mult mai bine cu cașcaval de casă (și nu e heretic) și suc de roșii (bulion), tot de casă. Se feliază și se amestecă ceapă, dovlecel, ciuperci proaspete, porumb dulce, bineînțeles, tot de casă. Mai greu cu ciupercile de casă. Secretul este pregătirea aluatului, dar și făina. După ce este întins aluatul (strat subțire), se pune suc de roșii (nu ne zgârcim), se presară busuioc și oregano, apoi un strat de cașcaval ras și legumele. Se dă la cuptor 15 minute la 200 grade. Scoatem tava, presărăm un strat subțire de cașcaval și se mai pune 1 minut în cuptor.
În loc de ketchup: se pisează 4 căței de usturoi și se freacă cu sare, busuioc, oregano și o linguriță de ulei de măsline, apoi se adaugă treptat suc de roșii (nu heretice gen San Marzano, ci mari și gustoase de la bunica din grădină).
|