![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Merge mult mai bine cu cașcaval de casă (și nu e heretic) și suc de roșii (bulion), tot de casă. Se feliază și se amestecă ceapă, dovlecel, ciuperci proaspete, porumb dulce, bineînțeles, tot de casă. Mai greu cu ciupercile de casă. Secretul este pregătirea aluatului, dar și făina. După ce este întins aluatul (strat subțire), se pune suc de roșii (nu ne zgârcim), se presară busuioc și oregano, apoi un strat de cașcaval ras și legumele. Se dă la cuptor 15 minute la 200 grade. Scoatem tava, presărăm un strat subțire de cașcaval și se mai pune 1 minut în cuptor.
În loc de ketchup: se pisează 4 căței de usturoi și se freacă cu sare, busuioc, oregano și o linguriță de ulei de măsline, apoi se adaugă treptat suc de roșii (nu heretice gen San Marzano, ci mari și gustoase de la bunica din grădină). |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Citat:
Aceasta nu este o reteta clasica si traditionala de pizza. Depinde de fiecare,mie imi plac lucrurile veritabile cat si sa pastrez reteta nealterata. Se mai facea pe timpul lui Ceasca "pizza"de casa din felii de paine,bulion,cascaval,lapte ,oua ,salam si de toate. Aceea chiar daca era buna de foame ,nu poti sa o numesti pizza ci mai degraba o budinca la cuptor.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 17.06.2017 at 04:36:37. |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Asta e o reteta ecumenista. Busuiocul, recunosc, e ortodox. Oregano-ul e clar catolic. Uleiul de masline e subiect de controversa italo-bizantina. Dar cel mai mult ma intriga prezenta usturoiului. Mult prea protestant. Patru catei de usturoi la o pizza ? Asta paralizeaza dialogul teologic!
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com |
|
#4
|
|||
|
|||
|
Usturoiul sau ori ce alt ingredient poate fi eliminat sau înlocuit cu altul, după bunul plac.
Am uitat să precizez că pentru o pizza mai gustoasă, dar mai ecumenistă, putem presăra un strat subțire de parmezan peste pizza în loc de cașcaval. :) |
|
#5
|
||||
|
||||
|
Parmezanul, sabia cu doua taisuri a artei mancailor! Pe cat de nesuferit, ca sa nu spun imputit este in canitati mari, sau in combinatii de salate, pe atat de rafinat, chiar sublim e in canitati moderate in pizze si paste. Parmezanul, intre agonie si extaz! Sau de rasu-plansu'.
Parmegiani, vil razza dannata!
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com |
|
#6
|
|||
|
|||
|
Ras fin si folosit în cantități moderate, parmezanul este un deliciu, poa' să fie el cât de heretic.
Last edited by simpllu; 17.06.2017 at 22:29:20. |
|
#7
|
||||
|
||||
|
Urasc parmezanul adica (esenta de ciorapi).
__________________
Rugaciunea care-i plansa In a lacrimei parau, Te sfinteste si te-nalta Ca sa-l vezi pe Dumnezeu! |
|
|