24.07.2017, 00:49:33
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de suslik
Aveti si nu avetidreptate. E incredibil pina unde unde poate merge subiectivismul uman, doar pentru apararea propriei credinte. Aia credeau literalmente ca broastele provin din mil. Teoria, cu iz magico-religios, a generatiei spontane, a fost "mainstream" in acei ani. Lasa ca orice baiat de la tara, taran sau nobil, care stia sa observe natura, putea explica cum se reproduc acele simpatice creaturi, dar deh, daca, sa zicem, episcopul Vasile din Capadocia nega realitatea intr-o predica, toata lumea cadea pe spate, ca de, ala e episcop: eroarea tipica a "argumentului autoritatii".
|
Aceasta era o teorie a unor filozofi greci, cu multe secole inaintea crestinismului. Dimpotriva, Sfantul Vasile cel Mare spune ca filozofii se contrazic intre ei (ei erau si oamenii de stiinta din acelt timpuri) si spune in continuare: "Dacă am încerca acum să vorbim de toate câte spun acești învățați, am cădea și noi în aceeași pălăvrăgeală ca ei. Noi însă să-i lăsăm pe acești învăța să se lupte între ei." Am mai scris despre asta, nu stiu de ce repeti acelasi lucru neadevarat.
|