Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 13.09.2017, 08:53:10
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Definiția este destul de variabilă și neclară... Teoretic, e vorba de păcatul așa-numitei perechi primordiale. De fapt, e o cale a religiilor abrahamice, anume a creștinismului și islamului, de a inculca un sentiment de vinovăție continuă la nivelul masselor de adepți, de unde derivă o dependență de cler și de participarea la ritual pentru mîntuire. Cea mai stupidă teorie este cea conform această culpă se transmite întregului neam omenesc, și asta prin...actul reproducerii! Greu de găsit o teorie mai stupidă; doar evoluționismul ateu îi stă alături. Cred că nu mai e nevoie să precizez că Ha-Shem binecuvîntează reproducerea creaturilor biologice, sapiente sau nu.
Este o șmecherie ca să iasă că în primul rînd/doar "ai noștri" se mîntuiesc. Chestie de marketing ideologico-religios.
127. Cum se mosteneste pacatul stramosesc?

Aceasta este o taina mare. Ceea ce se poate spune, este ca pacatul acesta pe care-l mostenim din tata in fiu, prin nasterea fireasca, nu ni se socoteste ca pacat al nostru, personal, ci ca o stare pacatoasa, ca o inclinare spre pacat, izvorata din calcarea poruncii dumnezeiesti si care este egala cu pacatul in fata legii lui Dumnezeu. Pentru ca aceasta stare pacatoasa este egala cu pacatul insusi, Biserica a randuit botezul copiilor, care nu au pacatele celor varstnici, dar care totusi, mostenesc aplecarea spre pacat, care vine de la Adam (Fac. VII, 20 ; II Cron. VI, 36; Iov IV, 17-19; XIV, 4; XV, 14-16; XXV, 4; Psalm. XIII,. 1.3; L, 6; LII, 2-4; LVII, 3-4; Prov. XXX, 9; Eci. VII, 20; Sirah XXV, 23, 27; Rom. III, 10-12; V, 12-19; Iac. III, 2; I Ionn I, 8).

Aflăm că prin păcat strămoșesc se înțelege înclinația spre păcat. Copilul, bebelușul sau nou-născutul care moare în această stare nu poate fi învinuit pentru păcat, căci doar nu l-a comis el în mod conștient și voit. Dumnezeu care este Bunătate, Iubire, Dreptate nu va pune la întuneric un suflet care nici nu a apucat să cunoască lumea în care a trăit poate cîteva ore. Orice om care crede orbește că acel suflet va locui o veșnicie în Iad are probleme grave de discernămînt.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote