Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Si eu cred la fel.
Mai cred ca nici Apostolii nu puteau boteza si nici n-au botezat cu Duhul Sfant. Pe nimeni.
Pentru ca si atunci, la fel ca si astazi, botezul cu Duhul Sfant este lucrarea lui Dumnezeu, iar Cel ce boteaza cu Duhul Sfant este Mantuitorul Hristos.
Asa spune Scriptura.
Si iti dau informatia si de pe saiturile ortodoxe, daca ai parerea ca sunt de mai mare incredere:
B) MANTUITORUL HRISTOS CA BOTEZATOR CU DUH SFANT
|
Mi-e greu sa cred ca tu nu intelegi despre ce vorbim. Baptistii cu care am vorbit erau, cel putin, onesti, nu se faceau ca nu inteleg sau ca nu vad adevarul. Noi vorbeam de punerea mainilor, normal ca harul il da Dumnezeu, am spus ca e o energie izvorata din El. Nu ai cum sa nu intelegi. Apostolii puneau mainile si credinciosul primea harul, vizibil prin faptul ca incepea sa vorbeasca in limbi. Asta a cerut Simon, ceva ce Apostolii si episcopii puteau face si el nu putea.
Corectitudinea politica, prezenta si in gandirea ecumenista, e o conceptie fara sens. Nu poti afirma si ca pamantul e rotund si ca e patrat, in acelasi timp, un adevar il exclude pe celalalt. La fel si in conceptiile religioase moderniste, nu poti spune ca toata invataturile din orice cult sunt la fel, ca sa fie egalitate. Invataturile cultului tau, pe care le exprimi, le contrazic pe cele ortodoxe (si catolice), practic tu poti spuen doar ca ortodocsii se inseala, sunt in ratacire de peste 1700 de ani, afirma erezii. Nu avem cum sa spunem ca avem aceleasi invataturi, ca sa reiasa ca cele doua culte sunt la fel si au aceleasi invataturi.