Citat:
În prealabil postat de catalin2
Eu vad ca nu prea stie in ce consta minunea, sau spune doar lucruri care sa argumenteze ceea ce sustine.
|
Știi doar tu. :))
Citat:
Doar sminteste oamenii,
|
Se smintesc cei smintiți, dacă nu-ți convine, nu mai citi (nu mă refer la tine).
Citat:
la fel ca si cu celelalte conceptii pe care le scrie, diferite de invatatura ortodoxa.
|
Eu, din ce am citit la sfinția sa, nu am găsit "concepții" străine de ortodoxie.
Citat:
Cred ca stii si de ceea ce mai sustine, faptul ca o casatorie e deja binecuvantata, fara slujba la biserica, ca multe din vietile sfintilor sunt povesti, ca nu e nevoie sa te spovedesti inainte de spovedanie, etc.
|
Da, am vazut ce ai înțeles din ceea ce vrea să transmită părintele Pruteanu, mai nimic. Legat de spovedanie și împărtășire cunosc preoți care dau binecuvântare de a te împărtăși de mai multe ori (2-4 împărtășiri) cu o singură spovedanie. Faptul că tu ai altă rânduială, asta nu înseamnă că nu se poate altfel. Am să caut un articol a unui părinte chiar de la Vatoped.
Citat:
Asta e in ton cu ceea ce spune si despre icoanele facatoare de minuni. Ce legatura are faptul ca ne impartasim cu Trupul si Sangele lui Hristos, cu faptul ca sunt si alte minuni?
|
Că nu există minune mai mare!