Citat:
În prealabil postat de catalin2
Cum sa am eu alta randuiala?
|
Am impresia că tu trăiești pe lună. Înțelege că sunt preoți care dau binecuvântare la mai multe împărtășiri (2-4) cu o singură spovedanie celor care au o așezare duhovnicească și care sunt nelipsiți de la biserică, mai ales când sunt sărbători mai multe într-o perioadă scurtă de timp.
Citat:
Aceasta randuiala e de vreo 1600 de ani in Biserica.
|
Termină cu prostiile, sunt atâția părinți, chiar și în sinaxare, care se împărătășeau zilnic. Vezi Sf. Ioan de Kronstadt. Înțelege că nu e nimic greșit dacă sunt alții care au o altă rânduială decât cea pe care o știi. Citește și te luminează și lasă prostiile:
Pr. Macarie Simonopetritul - Despre Spovedanie:
http://www.teologie.net/2016/10/01/i...nie/#more-5088
Citat:
Aceea e randuiala de la catolici.
|
Din contră, e tocmai invers!
Citat:
Practica impartasirii dese si fara spovedanie a fost propovaduita abia de parintii colivari, ca parte a disputei lor. Din cate stiu se impartaseau chiar in fiecare zi, ca in primele secole.
|
Văd că nu stai rău cu timpul, ai deviat discuția spre alte subiecte, dar la acele întrebări refuzi să răspunzi. Și lipsa unui răspuns poate fi un răspuns.
Sincer, chiar nu mă interesează părerea ta despre subiecte atât de sensibile. O gândire rigidă nu poate să înțeleagă că se poate și altfel.