Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2017, 15:23:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Știi doar tu. :))
Stiu aproape toti ortodocsii, de aceea am zis ca e surprinzator ca spune acele lucruri.
Citat:
Eu, din ce am citit la sfinția sa, nu am găsit "concepții" străine de ortodoxie.
Pentru a stii care sunt diferite ar fi trebuit sa stii care sunt acele conceptii ortodoxe. Pentru ca tu nu le stii ai adoptat ce crede parintele. Am uitat sa spun data trecuta, crede ca Sfanta Maria Egipteanca nu a existat si e o poveste inventata, pentru ca nu se potriveste cu conceptia domniei sale cu impartasirea deasa. De aici a ajuns sa spuna ca multe vieti ale sfintilor sunt inventate si ar trebui sa fie scoase. Aceasta conceptie e luata de la catolici, ei fac acest lucru, revizuiesc vietile sfintilor despre care nu exista date istorice certe. Sau sa spui ca daca daca ai un singur partener nu e niciun pacat, chiar fara casatoria la Biserica.
Citat:
Da, am vazut ce ai înțeles din ceea ce vrea să transmită părintele Pruteanu, mai nimic. Legat de spovedanie și împărtășire cunosc preoți care dau binecuvântare de a te împărtăși de mai multe ori (2-4 împărtășiri) cu o singură spovedanie. Faptul că tu ai altă rânduială, asta nu înseamnă că nu se poate altfel. Am să caut un articol a unui părinte chiar de la Vatoped.
Cum sa am eu alta randuiala? Aceasta randuiala e de vreo 1600 de ani in Biserica. Aceea e randuiala de la catolici. Practica impartasirii dese si fara spovedanie a fost propovaduita abia de parintii colivari, ca parte a disputei lor. Din cate stiu se impartaseau chiar in fiecare zi, ca in primele secole. Daca nu stii, Sfantul Nicodim, de care ai tot amintit, e contestat de unii din Grecia inca din perioada interbelica, pentru ca ar fi fost influentat de invataturi catolice. A scris doua carti inspirate de scrieri catolice, una din ele fiind despre meditatii de tip iezuit (fiind si scrisa dupa un astfel de autor). Cel mai apreciat teolog de unii de pe forum, Yannaras (si din cauza asta m-am contrazis cu unii forumisti, pentru ca eu nu-l apreciez) a mers si mai departe in privinta contestarii Sfantului. Eu nu-l contest pe sfant, chiar daca ar fi scris si ceva gresit. Dovada ca nu s-a luat in considerare ce au spus parintii colivari e ca nici macar in Grecia nu s-a aplicat aproape nimic din ce au contestat.
Reply With Quote

Tags
casatorie