View Single Post
Vechi 15.11.2017, 15:46:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Atunci cand ai intrat in discutie se discuta despre Canonul 48 Trulan. Inca de la postarea #23. Fii mai atent!

Daca te referi la canonul apostolic, eu nu am nimic de contestat.
Invatatura apostolilor e sfanta. Cea a unora veniti dupa cinci sute de ani poate fi sfanta, DOAR daca nu contrazice ceea ce au propovaduit apostolii.
Cei care contrazic invataturile apostolice sunt lupi rapitori.
Se pare ca tu nu intelegi nimic din ce am discutat pana acum. Eu m-am referit la ce spune Apostolul despre episcopi coroborat cu canonul de la Sinodul Trulan, nu ti-am scris de vreo 10 ori? Probabil tu ai crezut la inceput ca acolo spune ca episcopul trebuie sa fie casatorit si cand ti-am spus ca scrie sa nu fie recasatorit tu ai ramas la ce credeai inainte. Incalcarea a ce spune in Sfanta Scriptura este ca episcopul sa aiba a doua femeie, adica sa fie recasatorit. Daca nu e casatorit nu incalca nimic, e o minciuna. Ar fi incalcat daca ar fi spus ca trebuie sa fie casatorit. Deci puteau fi casatoriti sau necasatoriti. Daca s-au ales apoi numai necasatoriti e mai bine, pentru ca asa spune si Sfantul Pavel. In Biserica, probabil diferit fata de cultul vostru, nu e nimeni obligat sa fie episcop, in zilele noastre ei candideaza. Pana la Sinodul Trulan au fost multi episcopi necasatoriti, sunt sfinti cunoscuti (probabil erau majoritatea). Sinodul nu obliga sotiile sa mearga la manastire, spunea de cei care deja s-au inteles sa se calugareasca amandoi, episcopul trebuind sa aiba grija de fosta sotie. Tu nu stii despre ce e vorba pentru ca voi nu aveti calugarie.
Reply With Quote