Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2017, 20:38:37
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Tu ai evitat raspusurile, deviind subiectul. Ai pus o multime intrebari, dupa ce ti-am raspuns la toate si ai vazut ca nu e adevarat ce spui ai deviat catre o noua intrebare/discutie.

Ti-am spus ca tu iti iei infomratiile numai din carti de doi bani, unde ai putut citi asemenea aberatii? Chiar si pe site-urile laice scrie ca Sfantul Ambrozie nu a vrut sa fie episcop, chiar s-a impotrivit.

Sfantul Pavel spune de toti oamenii, nu de clerici. In plus ti s-au mai dat niste citate, dar preferi sa crezi doar ce vrei tu. Eu nu ii inteleg pe cei ce nu stiu despre ce vorbesc si cred ca ei stiu cel mai bine. Tu esti genul de persoana care se duce la intrunirea chirurgilor si, desi nu stie aproape nimic despre chirurgie, se cearta cu aia ca el stie mai bine si toti sunt prosti. Nu e mandrie asta?
lasa vrajelile. mereu si mereu a fost vorba despre evolutie si transformare, asta fiind parerea mea, si istorie si traditie, asta fiind pnctul tau de vedere. eu am sustinut continuu ca biserica a inceput sa se schimbe imediat dupa Inaltare, practic.

deci, ambrozie a fost membru a aristocratiei militare romane, nu avea nicio treaba cu biserica, trimis sa opreasca o intrunire crestina a ajuns cu soldatii acolo, cineva a strigat ambrozie episcop si aia a fost. gloata a inceput sa urle la randul ei si ambrozie a ajuns ditamai episcopul. asta e istorie. nu crezi? crezi ca e ceva danbrownian? sa fii sanatos, vericule! ei bine, acest ambrozie il va influenta decisiv pe augustin.

pavel nu spune despre despre toti oamenii, du-te la un preot si intreaba-l direct, nu mai citi tampenii, se refera la barbati acolo, iar epistola este adresata clerului. ergo, pavel considera ca un om/barbat, parte a clerului crestin, dupa parerea lui de celibatar, ar fi bine sa fie ca el.

Last edited by Ali Baba; 14.11.2017 at 20:40:56.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2017, 20:43:44
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Te referi la copii omorati de preoti, la botez?
Nu, m-am referit la un pastor penticostal din Bistrita si la o femeie din Brasov, care si-au omorat copiii, ambele cazuri fiind mediatizate.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2017, 20:58:16
Senior Member

Implicit

Citat:
Mie mi s-a parut ca acel canon NU permite decat o singura varianta: episcopul sa nu aiba sotie.
Daca este precum scrii in aceasta postare, ai dreptate, eu am inteles gresit. Ceea ce ar fi chiar surprinzator :)
Daca nu, inseamna ca tii polologhii despre logica.
Mai citeste o data acel canon!
Si explica cum ai ajuns la concluzia ca se permite episcopului sa aiba o sotie!
Canonul 48 Trulan, despre el e vorba.
Nu stiu cum ai inteles tu ca eu am vorbit despre canonul d ela Sinodul trulan, eu m-am referit la canonul apostolic. Niciun episcop nu incalca acel canon, pentru ca nu e niciunul recasatorit.
Citat:
Nu exista divort lumesc si divort duhovnicesc.
Exista doar porunca Mantuitorului Hristos: "Ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta!"
Pentru ca citezi doar o parte, cum fac neoprotestantii. La Ep. Sf. Matei la 5.32 se da si o cauza de despartire. Acea cauza fiind cu mult mai mica decat slujirea Domnului.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2017, 21:08:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
lasa vrajelile. mereu si mereu a fost vorba despre evolutie si transformare, asta fiind parerea mea, si istorie si traditie, asta fiind pnctul tau de vedere. eu am sustinut continuu ca biserica a inceput sa se schimbe imediat dupa Inaltare, practic.
deci, ambrozie a fost membru a aristocratiei militare romane, nu avea nicio treaba cu biserica, trimis sa opreasca o intrunire crestina a ajuns cu soldatii acolo, cineva a strigat ambrozie episcop si aia a fost. gloata a inceput sa urle la randul ei si ambrozie a ajuns ditamai episcopul. asta e istorie. nu crezi? crezi ca e ceva danbrownian? sa fii sanatos, vericule! ei bine, acest ambrozie il va influenta decisiv pe augustin.
pavel nu spune despre despre toti oamenii, du-te la un preot si intreaba-l direct, nu mai citi tampenii, se refera la barbati acolo, iar epistola este adresata clerului. ergo, pavel considera ca un om/barbat, parte a clerului crestin, dupa parerea lui de celibatar, ar fi bine sa fie ca el.
Eu nu am spus ca acei oameni nu ar fi strigat sa il faca episcop, am comentat doar ceea ce ai spus tu, ca Sfantul Ambrozie i-ar fi pus pe acei oameni sa il aclame si sa il puna episcop. Un adevar care contine o minciuna e o minciuna. Iar despre ceea ce a spus Sfantul Pavel nu are niciun rost sa mai comentez. Se vede ca nu ai citit niciodata o viata a unui sfant ca sa vezi de ce fecioria e atat de apreciata sau calugaria este considerata o cale mai inalta (fara sa fie casatoria o cale rea).
Reply With Quote
Vechi 14.11.2017, 21:28:41
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit

Citat:
Multumesc.

Mai tii minte ce ai afirmat despre episcopul Corneliu?
Daca nu, iti improspatez eu memoria:

M-ai auzit pe mine spunand asa ceva despre Buia?
DEci eu am vazut o informatie aici pe site care suna cam asa :
"Fostul episcop de Husi nu mai reprezinta institutia Bisercii, dar poate fi un simplu calugar, pentru ca misiunea Bisericii este aceea de a vindeca moral o persoana cazuta, astfel Corneliu Barladeanu se afla intr-un proces de pocainta", a declarat Banescu.
http://stiri.botosani.ro/stiri/actua...traduceri.html

Deci eu am dedus ca aflandu-te intr-un proces de pocainta, ai spus unor oameni de sus din ierarhia Bisericii niste lucruri,ca a recunoscut faptele, cu atat mai mult cu cat il numesc persoana cazuta.

Fraza asta:"Astfel, episcopul a depus in fata Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane o cerere de retragere, in conditiile in care se considera nevinovat. " Asta cu declaratia despre nevinovatia, consideram ca este cu oarece vreme inainte de pocainta, cand umbla dezorientat prin Germania.

Totusi as vrea sa ma lamuresti, de ce autoritatile bisericesti penticostale nu au aparat fetele violate , devenite intre timp doamne si sa il bage pe episcopul Johnny Buina la inchisoare? Adica ascunzand Adevarul, se fac partasi pacatelor lui. Si cum am spus e ceva mult mai grav ca in cazul Barladeanu,stricare unor suflete tinere.
Vechi 14.11.2017, 21:32:25
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Traducerea corectă este: să fie bărbat al primei femei.
Din traducerea asta tu intelegi ca nu are voie sa aiba relatii intime cu acea prima femeie, nevasta tineretii lui?

Last edited by Penticostalul Traditional; 14.11.2017 at 21:35:40.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2017, 21:48:10
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu stiu cum ai inteles tu ca eu am vorbit despre canonul d ela Sinodul trulan, eu m-am referit la canonul apostolic.
Atunci cand ai intrat in discutie se discuta despre Canonul 48 Trulan. Inca de la postarea #23. Fii mai atent!

Daca te referi la canonul apostolic, eu nu am nimic de contestat.
Invatatura apostolilor e sfanta. Cea a unora veniti dupa cinci sute de ani poate fi sfanta, DOAR daca nu contrazice ceea ce au propovaduit apostolii.
Cei care contrazic invataturile apostolice sunt lupi rapitori.

Citat:
La Ep. Sf. Matei la 5.32 se da si o cauza de despartire.
Corect.
O singura clauza.

Despre "divortul spre slava Domnului" nici Mantuitorul si nici Sfintii Apostoli nu au scris absolut nimic.

Last edited by Penticostalul Traditional; 14.11.2017 at 22:41:24.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2017, 22:02:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
Deci eu am dedus ca...
Am inteles, ai dedus gresit, i-ai pus in mod gresit cuvinte in gura, ai afirmat facand presupuneri. Nu-i nicio problema, daca ai recunoscut si te-ai pocait, esti iertat.
Citat:
Totusi as vrea sa ma lamuresti, de ce autoritatile bisericesti penticostale nu au aparat fetele violate , devenite intre timp doamne
Autoritatile penticostale le-au aparat. Ele si numai ele.
Le-au ascultat, le-au crezut, le-au aparat si l-au exclus pe viata din slujire pe pastorul Buia.
Citat:
si sa il bage pe episcopul Johnny Buina la inchisoare?
Asta nu puteau sa faca autoritatile penticostale pentru ca acolo e America, nu Imperiul Bizantin.
In USA bisericile nu pot baga la inchisoare oameni.

Intervine politia, procuratura, judecatorul...
Iar astia, in urma anchetei, l-au declarat nevinovat pe pastor.
Citat:
Si cum am spus e ceva mult mai grav ca in cazul Barladeanu, stricare unor suflete tinere.
Crezi ca episcopul Barladeanu facea tot felul de lucraturi scarboase, unor suflete ajunse la senectute?
Nu, prietene, erau suflete de seminaristi.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2017, 22:27:31
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
Eu nu am spus ca acei oameni nu ar fi strigat sa il faca episcop, am comentat doar ceea ce ai spus tu, ca Sfantul Ambrozie i-ar fi pus pe acei oameni sa il aclame si sa il puna episcop. Un adevar care contine o minciuna e o minciuna. Iar despre ceea ce a spus Sfantul Pavel nu are niciun rost sa mai comentez. Se vede ca nu ai citit niciodata o viata a unui sfant ca sa vezi de ce fecioria e atat de apreciata sau calugaria este considerata o cale mai inalta (fara sa fie casatoria o cale rea).
ambrozie nu a pus gloata sa strige, gloata a preluat strigatul, exact asa am scris. intr-un moment in care faceau pe ei de frica, ala intrase peste ei cu soldatii. si uite cum a ajuns si el sfant.

exact asta zice pt mai sus, citesti si crezi ce scriu unii la sute de ani dupa Hristos, schimband complet uneori sensul si-i crezi, evident ca nu esti singurul.

insa ti-am mai cerut o data asta, si daca ma enervez caut eu, ia baga ce scriai tu pe aici contra celibatului catolicilor. fac pariu ca tunai si fulgerai.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2017, 22:29:12
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit

Citat:
Am inteles, ai dedus gresit, i-ai pus in mod gresit cuvinte in gura, ai afirmat facand presupuneri. Nu-i nicio problema, daca ai recunoscut si te-ai pocait, esti iertat.

Autoritatile penticostale le-au aparat. Ele si numai ele.
Le-au ascultat, le-au crezut, le-au aparat si l-au exclus pe viata din slujire pe pastorul Buia.

Asta nu puteau sa faca autoritatile penticostale pentru ca acolo e America, nu Imperiul Bizantin.
In USA bisericile nu pot baga la inchisoare oameni.

Intervine politia, procuratura, judecatorul...
Iar astia, in urma anchetei, l-au declarat nevinovat pe pastor.

Crezi ca episcopul Barladeanu facea tot felul de lucraturi scarboase, unor suflete ajunse la senectute?
Nu, prietene, erau suflete de seminaristi.
Un seminarist poate avea 18-20 de ani.Una din fetele alea avea 8 ani.
Le stii pe toate penticostalule,tot asa era un psiholog le stia pe toate, dar a incurcat cu agresivitatea lui Adevarul .Nu i-am pus nici un cuvant in gura dar ce scrie mai jos, spune el insusi:
"Fostul episcop de Husi nu mai reprezinta institutia Bisercii, dar poate fi un simplu calugar, pentru ca misiunea Bisericii este aceea de a vindeca moral o persoana cazuta, astfel Corneliu Barladeanu se afla intr-un proces de pocainta", a declarat Banescu.
Oare cum se poate afla intr-un proces de pocainta, daca nu vrea el insusi asta???...

Last edited by Jonnyw2013; 14.11.2017 at 22:32:24.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care sunt conditiile pt a te calugari? Ioanna Generalitati 135 23.10.2017 22:35:07
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20
Falsii calugari puciosi, andreicozia Calugarul 0 20.04.2010 01:32:12
Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? sophia Calugarul 322 26.06.2009 14:51:55