View Single Post
Vechi 13.12.2017, 16:16:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Biserica nu face confuzii, citatele din imnografia Bisericii sunt clare. Doar tu faci mari confunzii.

În utimul mesaj ai dovezi din viața Bisericii, nu din ceea ce au interpretat nu știu ce scriitori. Iar aceste dovezi nu lasă loc de interpretări. Nu stau să comentez toate prostiile pe care le scrii.
Faci exact ce fac si neoprotestantii, care dau citate din Sfanta Scriptura interpretate dupa teologii din cultul lor si apoi spun ca Sfanta Scriptura nu face confuzii. Eu nu am spus ca Biserica face confuzii, iar imi deformezi intentionat spusele, am spus ca teologii pe care ii reproduci fac aceste confuzii, dar nu neintentionat, ci voit, ca sa isi sustina teoria. Tu nici macar nu ai vrut sa vezi ce spun cei citati de tine, ca au ajuns sa contrazica si sinodul din 1666 si pe Lossky, spunand ca acolo nu e Sfanta Treime, ci Iisus cu doi ingeri. Acum, daca ti-am zis cred ca o sa sustii acelasi lucru, ca tu ii crezi orbeste pe acei scriitori, nu ce spun sfintii. iar ce am dat eu e ce au spus sfintii despre Daniel 7, ti-am dat de zeci de ori link-ul, dar pe tine nu te intereseaza nici ce spun sfintii, nici ce spune Biserica. Pentru tine e mai important ce scrie Radu Alexandru, care e un scriitor pe site, ca toti forumistii, nici macar nu l-am gasit sa scrie in alta parte. La fel cum e la fel de valoroasa parerea oricarui forumist care spune acelasi lucru ca si tine, cum ai procedat de fiecare data. Macar ai priceput ca e acelasi lucru si cu Dumnezeu Fiul, nimeni nu L-a vazut in Fiinta Sa si nu poate sa-L vada?
Daca nu intelegi aproape nimic din invatatura ortodoxa de ce tii sa te contrazici? Chiar si acel protestant stia ca Dumnezeu fiul e tot Dumnezeu, tu nu poti intelege, cred ca totul e o nebuloasa pentru tine.

Ti-am dat de zeci de ori acest link, cu exact ce spun si eu. https://orthodoxwiki.org/Ancient_of_Days
In primul pasaj spune ca Cel vechi de zile apare in denumirea Dumnezeirii, in general. In al doilea pasaj spune ca Cel vechi de zile e numit si Iisus. Iar al treilea se analizeaza Daniel 7 si spune ca toti sfintii spun ca Sfantul Daniel vede pe Dumnezeu tatal si Fiul, si apoi urmeaza o lista lunga de citate din sfinti: "The Fathers, commenting on Daniel 7, consistently see the Ancient of Days as specifically referring to the Father; and the Son of Man, who comes before the Ancient of Days, as being the God the Son". De ce sustii o minciuna?

Last edited by catalin2; 13.12.2017 at 16:34:50.
Reply With Quote