View Single Post
  #611  
Vechi 17.12.2017, 13:37:41
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.10.2017
Mesaje: 707
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Pai si asta e tot ce poti da pe un astfel de subiect?
Mie mi se pare cam slabut si cam ciudat, tie nu?

1. Fapte 2 e primul exemplu. Si cel mai important, prin prisma faptului ca atunci, pentru prima oara, apostolii au primit Botezul Duhului Sfant. Aici apostolii au vorbit limbi pe care auditoriul lea inteles. Nu putem preciza din text daca a fost propovaduire sau rugaciune in limbi.

2. Fapte 10 e al doilea exemplu. Aici latinii au vorbit pentru prima oara in limbi. Cel mai probabil s-au rugat in limbi si niciunul din cei prezenti nu au inteles ceea ce se vorbea.

3. Fapte 19 e al treilea exemplu. Aici niste iudei, ucenici ai lui Ioan Botezatorul au vorbit in alte limbi. La fel, era rugaciune in limbi, niciunul nu a inteles in ce limbi se vorbea.

4. 1 Cortinteni 14 e al patrulea exemplu. Aici crestinii din Grecia vorbeau in limbi. Era, in mod sigur, si rugaciune in limbi dar si mesaj in alte limbi.

5. Alti crestini din Biserica Primara, despre care Biblia nu scrie. Cu zecile de mii. Acelasi tipar: rugaciune in alte limbi, mesaj in alte limbi.

6. Crestinii din secolul intai pana in zilele noastre. Sute de milioane. Cazuri cunoscute si necunoscute. Acelasi tipar.

7. Crestinii contemporani. Zeci de milioane de crestini adevarati, seriosi, cu cunostinta semnificativa a lui Dumnezeu si a Sfintelor Scripturi se roaga in alte limbi sau au mesaje in alte limbi, exact la fel ca in Biblie.

Pentru ca Duhul Sfant este Dumnezeu, acelasi ieri si astazi si in veci.
este o problema in argumentatie, vizavi de acuze. problema este ca intotdeauna sunetele sunt inteligibile! mai mult decat atat, avem pctul de vedere al lui pavel care spune clar, dupa parerea mea, ca daca nimeni nu-i intelege spusele vorbeste degeaba...
daca am dreptate si nu exista o alta explicatie, cum ca sunetele pot fi neinteligibile, un fel de limba personala, intre credincios si divinitate, inseamna ca nu este altceva decat o caricaturizare a ceea ce ne spune Bblia.

as zice ca totusi mai exista si o alta posibilitate, care ar acoperi chiar si aceasta caricaturizare, eu cred ca daca persoana care se roaga ajunge in felul asta, bolborosind asa cum simte in momentul ala, la divinitate si la o traire mistica, e ok. nu vad care sa fie problema. cred ca lucrurile se petrec aidoma in toate credintele.
__________________
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.