Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2017, 13:37:41
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Pai si asta e tot ce poti da pe un astfel de subiect?
Mie mi se pare cam slabut si cam ciudat, tie nu?

1. Fapte 2 e primul exemplu. Si cel mai important, prin prisma faptului ca atunci, pentru prima oara, apostolii au primit Botezul Duhului Sfant. Aici apostolii au vorbit limbi pe care auditoriul lea inteles. Nu putem preciza din text daca a fost propovaduire sau rugaciune in limbi.

2. Fapte 10 e al doilea exemplu. Aici latinii au vorbit pentru prima oara in limbi. Cel mai probabil s-au rugat in limbi si niciunul din cei prezenti nu au inteles ceea ce se vorbea.

3. Fapte 19 e al treilea exemplu. Aici niste iudei, ucenici ai lui Ioan Botezatorul au vorbit in alte limbi. La fel, era rugaciune in limbi, niciunul nu a inteles in ce limbi se vorbea.

4. 1 Cortinteni 14 e al patrulea exemplu. Aici crestinii din Grecia vorbeau in limbi. Era, in mod sigur, si rugaciune in limbi dar si mesaj in alte limbi.

5. Alti crestini din Biserica Primara, despre care Biblia nu scrie. Cu zecile de mii. Acelasi tipar: rugaciune in alte limbi, mesaj in alte limbi.

6. Crestinii din secolul intai pana in zilele noastre. Sute de milioane. Cazuri cunoscute si necunoscute. Acelasi tipar.

7. Crestinii contemporani. Zeci de milioane de crestini adevarati, seriosi, cu cunostinta semnificativa a lui Dumnezeu si a Sfintelor Scripturi se roaga in alte limbi sau au mesaje in alte limbi, exact la fel ca in Biblie.

Pentru ca Duhul Sfant este Dumnezeu, acelasi ieri si astazi si in veci.
este o problema in argumentatie, vizavi de acuze. problema este ca intotdeauna sunetele sunt inteligibile! mai mult decat atat, avem pctul de vedere al lui pavel care spune clar, dupa parerea mea, ca daca nimeni nu-i intelege spusele vorbeste degeaba...
daca am dreptate si nu exista o alta explicatie, cum ca sunetele pot fi neinteligibile, un fel de limba personala, intre credincios si divinitate, inseamna ca nu este altceva decat o caricaturizare a ceea ce ne spune Bblia.

as zice ca totusi mai exista si o alta posibilitate, care ar acoperi chiar si aceasta caricaturizare, eu cred ca daca persoana care se roaga ajunge in felul asta, bolborosind asa cum simte in momentul ala, la divinitate si la o traire mistica, e ok. nu vad care sa fie problema. cred ca lucrurile se petrec aidoma in toate credintele.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 17.12.2017, 13:41:02
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
7. Crestinii contemporani. Zeci de milioane de crestini adevarati, seriosi, cu cunostinta semnificativa a lui Dumnezeu si a Sfintelor Scripturi se roaga in alte limbi sau au mesaje in alte limbi, exact la fel ca in Biblie.
Unii dintre aceștia cred că Iisus este numele Tatălui, alții se închină Fecioarei Maria, alții o hulesc, unii au icoane, alții nu, o parte din ei sunt mormoni ori cred în evanghelia prosperității, ceea ce este considerat blasfemic de către restul.
O, nu, nici vorbă de a avea același Duh. În niciun caz.
Iar limbile lor bolborositoare nu servesc niciuni scop. Nu sunt edificatoare. Nu servesc ca semn pentru necredincioși.
Există copii de 8 - 10 ani care vorbesc în limbi. Ei nu știu nici măcar să scrie, nu au citit nimic din Biblie, dar vorbesc în limbi. Evident, este un fenomen de tip MEDIUMISTIC.
Vechi 17.12.2017, 21:40:22
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Evident, este un fenomen de tip MEDIUMISTIC.
S-ar putea totusi sa fie neam cu Kundalini.
Sau poate chiar cu Musolini. Asa pare.
Vechi 17.12.2017, 21:50:20
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
avem pctul de vedere al lui pavel care spune clar, dupa parerea mea, ca daca nimeni nu-i intelege spusele vorbeste degeaba...
daca am dreptate...
Ai deptate.
Insa ceea ce zici nu e complet.

Apostolul spune: Tot așa și voi, dacă nu rostiți cu limba o vorbă înțeleasă, cum se va pricepe ce spuneți? Atunci parcă ați vorbi în vânt. 1 Cor. 14:9

Dar tot acelasi apostol mai scrie un alt verset, in acelasi capitol: În adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu, căci nimeni nu-l înțelege și, cu duhul, el spune taine. 1 Corinteni 14:2

Aceste doua versete sunt in egala masura adevarate si in egala masura inspirate. Trebuie sa le dam, in egala masura, atentie si credit.

Care e concluzia? Exista doua tipuri de vorbire in limbi:
1. Rugaciune. Atunci cand te rogi, te adresezi lui Dumnezeu, oamenii nu inteleg, insa Dumnezeu da.
2, Predicare. Te adresezi oamenilor prin vorbire in limbi. Oamenii trebuie sa inteleaga. Altfel vorbesti in vant
Vechi 17.12.2017, 21:54:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu îți propusesem să dai aici un exemplu de vorbire în limbi despre care crezi că este autentică. Văd că nu reușești.
Tu mi-ai cerut un exemplu si eu ti-am dat sapte. Documentate, explicate. Tot ce vrei...
Dar si asa tot nemultumit esti. Cine sa te mai inteleaga?
Vechi 17.12.2017, 22:04:47
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Era vorba de un exemplu din zilele noastre, din mediul penticostal sau carismatic actual.
Vechi 17.12.2017, 22:27:06
Senior Member

Implicit

Ti-am dat din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre. Milioane de exemple. Ce altceva mai doresti?
Vechi 18.12.2017, 00:33:37
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
Ai deptate.
Insa ceea ce zici nu e complet.

Apostolul spune: Tot așa și voi, dacă nu rostiți cu limba o vorbă înțeleasă, cum se va pricepe ce spuneți? Atunci parcă ați vorbi în vânt. 1 Cor. 14:9

Dar tot acelasi apostol mai scrie un alt verset, in acelasi capitol: În adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu, căci nimeni nu-l înțelege și, cu duhul, el spune taine. 1 Corinteni 14:2

Aceste doua versete sunt in egala masura adevarate si in egala masura inspirate. Trebuie sa le dam, in egala masura, atentie si credit.

Care e concluzia? Exista doua tipuri de vorbire in limbi:
1. Rugaciune. Atunci cand te rogi, te adresezi lui Dumnezeu, oamenii nu inteleg, insa Dumnezeu da.
2, Predicare. Te adresezi oamenilor prin vorbire in limbi. Oamenii trebuie sa inteleaga. Altfel vorbesti in vant
eu nu sunt un credincios adevarat, as vrea sa fiu, dar nu sunt. am multe intrebari si mult mai multe indoieli. pavel ma sperie, cand il citesc imi dau seama cat de destept a fost omul ala, a fost un titan genial. sunt de acord ca e printre putinii care foloseste si sensul propriu si ai putea avea dreptate, dar daca a folosit sensul figurat?

"In adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu, căci nimeni nu-l înțelege și, cu duhul, el spune taine."

ar putea fi altceva, dar nu vreau sa incerc o deslusire. insa daca ma gandesc la budisti si la altii care practica vorbirea in limbi ca rugaciune, parca si evreii aia ortodocsi care se roaga leganandu-se zic ceva neinteligibil, cred ca ai dreptate. si este evident, tot din spusele lui pavel, ca e vorba despre o rugaciune individuala, nu una colectiva. nu? asta inseamna asta:

“Cine vorbeste in alta limba se zideste pe sine insusi”

“Daca nu este cine sa talmaceasca, sa taca in Biserica”
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 18.12.2017, 09:21:45
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ti-am dat din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre. Milioane de exemple. Ce altceva mai doresti?
Nu ai pus nicio înregistrare.
Rămâne că penticostalii și mai ales carismaticii bolborosesc precum gâștele, așa cum ți-am arătat în cazul acestui mare ”om al lui Dumnezeu” :

Vechi 18.12.2017, 10:53:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu ai pus nicio înregistrare.
Ba da. Insa iti mai pun una:

https://www.youtube.com/watch?v=8ecnMCfD-Wo

P.S. Fi bun si nu mai pune poze foarte mari!
Si neinteresante.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10