Citat:
În prealabil postat de gpalama
@PT - te rog citeste argumentarea facuta pe baza Scripturistica si discutam dupa... dupa ce o citesti pe toata, pentru ca sunt foarte multe puncte acolo, daca mai ai neclaritati discutam.
|
Prietene, nu te supara dar nu ai dreptul sa vorbesti despre "argumentarea facuta pe baza Scripturistica", cata vreme refuzi sa citesti Scriptura. Am citit multe polologhii scrise de cesationisti. Nu citesc inca una de o suta de pagini. Pentru mine valoreaza doi bani. Abia dupa ce citesti 1 Corinteni 14, mai discutam. Daca continui sa refuzi sa citesti Biblia, sansele tale de a discuta in cunostinta de cauza, sunt zero. Ti-o spun spre binele tau.
Citat:
Vorbirea extatica, in care nu exista intelegerea constienta, intelectul este decuplat, este o practica intalnita in multe religii necrestine si in ocultism. In crestinism nu are ce cauta.
|
Aceasta aiureala sententioasa scrisa pe post de concluzie pe pastorul cesationist este profund antibiblica. Si tu ai fi stiut asta daca ai fi citit 1 Corinteni 14, dupa cum ti-am recomandat de zece ori.
In scrierile sale, apostolul Pavel invata exact contrariul: cand te rogi in limbi, te rogi cu duhul tau, "nu exista intelegere cu mintea iar intelectul este decuplat".
1 Corinteni 14:14
Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare.
Citat:
Si surpriza, este al vostru...
|
Teologii cesationisti radicali sunt in protestantism, nu in ortodoxie sau catolicism.
In general, teologii ortodocsi si catolici, chiar daca (unii) resping vorbirea in limbi, accepta faptul ca Duhul Sfant lucreaza si astazi prin vindecari, darul inainte-vederii, minuni. Teologii protestanti cesationisti resping ORICE manifestare supranaturala. Considera ca supranaturalul s-a manifestat NUMAI in vremea apostolilor.
Ceea ce nici macar tu nu crezi. Sper ca nu vei contesta faptul ca Duhul Sfant lucreaza si astazi prin vindecari si minuni.