Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.12.2017, 18:12:59
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

http://www.mesagerul-crestin.net/car...a_extatica.pdf

Un ghid mai cuprinzator despre vorbirea in limbi... mi se pare destul de corecta argumentarea facuta, si Scripturistica.

@PT - te rog citeste argumentarea facuta pe baza Scripturistica si discutam dupa... dupa ce o citesti pe toata, pentru ca sunt foarte multe puncte acolo, daca mai ai neclaritati discutam.

In fond este un sumar al discutiei noastre de pe forum...

...
... pagina 34
"Vorbirea in alte limbi prezentata in Biblie este cu totul alta decat vorbirea extatica practicata in zilele noastre in miscarea carismatica penticostala. Vorbirea extatica din zilele noastre este o incercare de copiere nereusita a minunii vorbirii in alte limbi din timpul apostolilor prezentata de Biblie.
Vorbirea extatica, in care nu exista intelegerea constienta, intelectul este decuplat, este o practica intalnita in multe religii necrestine si in ocultism. In crestinism nu are ce cauta.
Vorbirea extatica este una din caracteristicile cele mai izbitoare in miscarea carismatica penticostala. Prin expunerea facuta (anterior) a devenit clar ca vorbirea extatica a acestei miscari este total nebiblica...."

Si pare scrisa de un protestant scrierea, dar foloseste si referinte ortodoxe din primele secole. Are un aparat critic foarte bogat, il mai si duce capul din ce vad pe autor. Nu stiu cine este insa nu e ortodox clar; pare sa fie Roger Liebi, pastor evanghelic.

Textul original este in germana:
https://clv.de/clv-server.de/wwwroot/pdf/255556.pdf

Vad ca domnul respectiv are multe carti scrise:
https://de.wikipedia.org/wiki/Roger_Liebi

Ca sa trecem de la discutii de forum la un nivel mai academic, in care cineva a scris o carte de 100 de pagini pe tema respectiva. E un punct de plecare solid. Lucrarea poate fi privita ca fiind partinitoare, insa intai trebuie citita pentru a o putea combate... lucru destul de greu tinand cont de bunul simt si argumentarea de acolo :); dar in lumea protestanta orice este posibil, doar sunt mii de confesiuni si culte.

Si surpriza, este al vostru...

Last edited by gpalama; 26.12.2017 at 18:44:39.
Vechi 27.12.2017, 10:31:59
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
@PT - te rog citeste argumentarea facuta pe baza Scripturistica si discutam dupa... dupa ce o citesti pe toata, pentru ca sunt foarte multe puncte acolo, daca mai ai neclaritati discutam.
Prietene, nu te supara dar nu ai dreptul sa vorbesti despre "argumentarea facuta pe baza Scripturistica", cata vreme refuzi sa citesti Scriptura. Am citit multe polologhii scrise de cesationisti. Nu citesc inca una de o suta de pagini. Pentru mine valoreaza doi bani. Abia dupa ce citesti 1 Corinteni 14, mai discutam. Daca continui sa refuzi sa citesti Biblia, sansele tale de a discuta in cunostinta de cauza, sunt zero. Ti-o spun spre binele tau.

Citat:
Vorbirea extatica, in care nu exista intelegerea constienta, intelectul este decuplat, este o practica intalnita in multe religii necrestine si in ocultism. In crestinism nu are ce cauta.
Aceasta aiureala sententioasa scrisa pe post de concluzie pe pastorul cesationist este profund antibiblica. Si tu ai fi stiut asta daca ai fi citit 1 Corinteni 14, dupa cum ti-am recomandat de zece ori.

In scrierile sale, apostolul Pavel invata exact contrariul: cand te rogi in limbi, te rogi cu duhul tau, "nu exista intelegere cu mintea iar intelectul este decuplat".
1 Corinteni 14:14
Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare.
Citat:
Si surpriza, este al vostru...
Teologii cesationisti radicali sunt in protestantism, nu in ortodoxie sau catolicism.

In general, teologii ortodocsi si catolici, chiar daca (unii) resping vorbirea in limbi, accepta faptul ca Duhul Sfant lucreaza si astazi prin vindecari, darul inainte-vederii, minuni. Teologii protestanti cesationisti resping ORICE manifestare supranaturala. Considera ca supranaturalul s-a manifestat NUMAI in vremea apostolilor.
Ceea ce nici macar tu nu crezi. Sper ca nu vei contesta faptul ca Duhul Sfant lucreaza si astazi prin vindecari si minuni.

Last edited by Penticostalul Traditional; 27.12.2017 at 11:15:06.
Vechi 27.12.2017, 14:11:29
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Am citit multe polologhii scrise de cesationisti. Nu citesc inca una de o suta de pagini. Pentru mine valoreaza doi bani
De fapt pe tine nu te intereseaza sa auzi decat ce vrei.

Nici macar nu ai aruncat un ochi pe material, sa vezi ca argumentatia este una extrem de logica. La un nivel maxim si de logica, si de bun simt si Scripturistic; nu este nici confesionala, este doar o insiruire de argumente de maxim bun simt.

Aroganta specific protestanta, in care "Sola"-ul personal, ego-ul demonizat si demonic este mai presus de orice ratiune isi spune cuvantul in argumentarea ta.

Nu te intereseaza nici de Dumnezeu, nici de adevar, nici de Hristos, te intereseaza doar de "Sola"; doar de tine, si de ce spui tu.

Nici daca ar veni Hristos nu L-ai crede, asta este pacatul tau cel mai mare acum; hula impotriva Duhului Sfant si necredinta. Sau mai bine zis credinta strambata si asumata dupa bunul plac, dupa aroganta proprie.

Exista o capcana mare pe care o intind protestantii: argumentarea folosind Scriptura... asta este un teren de nisipuri miscatoare in care oricine poate sa se scufunde foarte usor si oricine isi poate gasi sprijin.

Hristos a refuzat tipul asta "SECTAR" de argumentare. El a zis "daca ti-a cazut asinul in groapa"... si nu a citat din Scripturi....

Imi arunci Scriptura in fata, si iti raspund si eu prin Duhul Sfant care vorbeste de mii de ani prin marii nostri sfinti, si care este mai viu decat Scriptura, si care este argumentul maxim de interpretare a Scripturii.

Voi aveti doar Scriptura pentru ca nu aveti pe Dumnezeu care sa va ajute sa intelegeti ce e acolo.

Noi apelam direct la Duhul Sfant pentru a ne ajuta si lumina sa intelegem ce e acolo.

Ma acuzi de "SCRIPTURA.", cand de fapt tu nu ai inteles deloc cum merg lucrurile legat de intelegerea SCRIPTURII: "VOUA VI S-A DAT... TAINELE" , adica celor luminati, apostolilor, si celor care au primit de la Dumnezeu.

DUMNEZEU VORBESTE DESPRE TAINE - lucrurile mari.
Un asin cazut in groapa intelege oricine. Invatatura Sfintei Treimi este ceva foarte mare.

Protestantismul este o creatie subreda a diavolului, un schelet mort care nu se poate tine pe picioare, care nu are viata, care te invatat despre moarte si nu despre viata...

Last edited by gpalama; 27.12.2017 at 14:18:53.
Vechi 27.12.2017, 15:18:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Nici macar nu ai aruncat un ochi pe material, sa vezi ca argumentatia este una extrem de logica. La un nivel maxim si de logica, si de bun simt si Scripturistic; nu este nici confesionala, este doar o insiruire de argumente de maxim bun simt.
Palama, te faci frate cu dracul ca sa treci puntea.
Il aprobi pe un eretic cesationist doar pentru ca iti sustine punctul gresit de vedere.

E incorect ceea ce faci.
Lipsit de onestitate intelectuala.
In aceleasi postari acuzi protestantismul ca ar fi putred si satanic dar ridici in slavi un pastor protestant care debiteaza prostioare teologice subtirele si, mai ales, antibiblice.

Da, eu nu arunc nici macar o privire pe scrierile care afirma ca lucrarea supranaturala a Duhului Sfant a incetat. Daca tu crezi asa ceva, esti impotriva teologiei propriului tau cult.
Insa tu refuzi cu obstinenta sa arunci o privire asupra Bibliei, ceea ce este foarte grav, din toate punctele de vedere.
Citat:
Imi arunci Scriptura in fata, si iti raspund si eu prin Duhul Sfant care vorbeste de mii de ani prin marii nostri sfinti.
Scriptura si Duhul Sfant NU sunt in antiteza, prietene.

Scriptura este scrisa prin Duhul Sfant.
Scriptura este inteleasa prin Duhul Sfant.
Duhul Sfant nu contrazice Scriptura.

Daca anumiti oameni pretind ca vorbesc prin Duhul Sfant insa contrazic Scriptura, nu sunt sfinti ci impostori.
Vechi 27.12.2017, 16:58:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Il aprobi pe un eretic cesationist doar pentru ca iti sustine punctul gresit de vedere.

E incorect ceea ce faci.
Lipsit de onestitate intelectuala.
In aceleasi postari acuzi protestantismul ca ar fi putred si satanic dar ridici in slavi un pastor protestant care debiteaza prostioare teologice subtirele si, mai ales, antibiblice.

Da, eu nu arunc nici macar o privire pe scrierile care afirma ca lucrarea supranaturala a Duhului Sfant a incetat. Daca tu crezi asa ceva, esti impotriva teologiei propriului tau cult.
Acel protestant e onest, vede ca nu exista minuni in protestantism, de aceea ajunge la acea concluzie. Pana la urma si ortodocsii spun acelasi lucru, eu de cand am intrat pe forum am spus tot timpul asta, ca nu exista minuni divine in afara Bisericii (Ortodoxe). Si mai spune ca acele "minuni" ale penticostalilor si carismaticilor sunt de fapt minuni date de ingerii cazuti, asemanatoare cu cele din paganism si diferite de cele din crestinism. Adica exact ce spun si ortodocsii. Ca mai crede si ceva gresit se datoreaza faptului ca, cel mai probabil, nu stie apropae nimic despre ortodoxie, adevarata Biserica, unde sunt si minuni neintrerupte de apropae 2000 de ani. In tarile vestice ortodoxia este aproape necunoscuta pentru cine nu se intereseaza de ea, un protestant poate stii despre ceilalti protestanti sau, cel mult, despre catolicism. Desi tu spui ca doar unii au o parere proasta despre penticostalism, de fapt apropae toti au aceasta parere, chiar si ceilalti protestanti, catolici, ca sa nu mai spun de ortodocsi. Desigur, exista si exceptii, dar sunt penticostalii impotriva tuturor, nu toti impotriva unora care neaga manifestarile ciudate din penticostalism. Practic, penticostalismul si miscarea carismatica sunt o combinatie intre paganism si crestinsim, care nu exista la alte culte. Si care n-o intalnim intr-o asemenea masura nici in paganis, ca si acolo doar unii intra in transa, nu toti se lasa posedati de zeul respectiv.
Vechi 27.12.2017, 17:33:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Acel protestant e onest, vede ca nu exista minuni in protestantism.
Ca mai crede si ceva gresit se datoreaza faptului ca, cel mai probabil, nu stie apropae nimic despre ortodoxie
Inseamna ca e prostovan rau, dupa cate mi-l descrii tu pe aici si dupa cum am si eu impresia. Cam degeaba titlurile alea academice. Nu stie aproape nimic, saracu'

Si el nu zice ca nu exista minuni in prostentantism. Asa vrei tu sa citesti, pentru ca ai niste ochelari mai speciali.
Omul spune, bazat de felul lui, ca nu exista minuni NICAIERI. Ca minunile au incetat. Si cu asta basta. Peste tot in crestinism. Dar, da, el e onest in felul lui. Si ar trebui sa fii si tu.
Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Desi tu spui ca doar unii au o parere proasta despre penticostalism, de fapt apropae toti au aceasta parere
Nu am spus nicaieri asa ceva.
Opinia mea este urmatoarea:
Lumea crestina se imparte in trei mari parti: catolicismul, protestantismul si ortodoxia. In general persoanele marginite, dar si unii mai destupati la cap, au o parere buna despre secta lor si o parere proasta despre celelalte doua.
Cei un pic mai obiectivi, mai moderati, vad punctele forte si punctele slabe din comunitatile lor si la fel, din celelalte doua.
Despre vorbirea in limbi contemporana au o parere buna cei care o practica.
Dintre cei care nu o practica, unii au o pare proasta iar altii se abtin.

Asta e parerea mea, te rog nu mai imi deforma afirmatiile!

Last edited by Penticostalul Traditional; 27.12.2017 at 17:42:22.
Vechi 27.12.2017, 20:48:45
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Inseamna ca e prostovan rau, dupa cate mi-l descrii tu pe aici si dupa cum am si eu impresia. Cam degeaba titlurile alea academice. Nu stie aproape nimic, saracu'
Nici protestantii din Romania sau tarile majoritar ortodoxe nu stiu prea multe despre ortodoxie, cu atat mai mult cineva care traieste intr-o tara unde nu prea sunt ortodocsi. Eu cred ca acesti teologi din vest nu stiu aproape nimic despre ortodoxie, doar 2-3 notiuni generale (in cazul fericit in care au auzit ca exista si ortodoxia).
Citat:
Si el nu zice ca nu exista minuni in prostentantism. Asa vrei tu sa citesti, pentru ca ai niste ochelari mai speciali.
Omul spune, bazat de felul lui, ca nu exista minuni NICAIERI. Ca minunile au incetat. Si cu asta basta. Peste tot in crestinism. Dar, da, el e onest in felul lui. Si ar trebui sa fii si tu.
Eu am inteles ce spui tu ca ar spune el. Eu am vazut ce spune doar de penticostali, tu ai spus ca el ar crede si asta. Eu am scris ca el vede ca nu-s minuni la protestanti (ca la penticostali spune ca nu-s divine) si spune ca nu mai exista azi. Fiecare cauta o justificare la ceea ce crede, doar n-o sa spuna ca la altii sunt minuni si la ei nu, ca e un cult gresit. Dar si noi spunem ca vorbirea in limbi a fost doar la inceput, asa cum spunea si Sf. Ioan Gura de Aur.
Citat:
Nu am spus nicaieri asa ceva.
Opinia mea este urmatoarea:
Lumea crestina se imparte in trei mari parti: catolicismul, protestantismul si ortodoxia. In general persoanele marginite, dar si unii mai destupati la cap, au o parere buna despre secta lor si o parere proasta despre celelalte doua.
Cei un pic mai obiectivi, mai moderati, vad punctele forte si punctele slabe din comunitatile lor si la fel, din celelalte doua.
Despre vorbirea in limbi contemporana au o parere buna cei care o practica.
Dintre cei care nu o practica, unii au o pare proasta iar altii se abtin.

Asta e parerea mea, te rog nu mai imi deforma afirmatiile!
Tu-i faci marginiti acum nu doar pe ortodocsii obisnuiti, dar si pe ierarhii Bisericii. Nu ai citit pe forum ca a fost un Sinod in Creta si au fost disensiuni pentru ca au fost voci care au spus ca cei ce au semnat ar fi spus ca si celelalte culte sunt biserici, iar cei ce au fost acolo au dezmintit. Deci in mod oficial celelalte culte nu sunt recunoscute ca fiind biserici crestine de Biserica Ortodoxa. Tu ai scris acolo conceptia pe care o au ecumenistii, dar asta e o conceptie protestanta, nu are treaba cu ortodoxia. Nimeni nu se gandea in trecut ca si arienii, nestorienii sau sutele de erezii ar fi biserici sau la fle ca Biserica. Era o singura Biserica. Asta cu mai multe grupuri si diferente de opinii e de la protestanti, orice ortodox normal la cap crede ce spune in Crez, o singura Biserica, Biserica Ortodoxa. ca mai sunt si ecumenisti infleuntati de aceste idei protestante e altceva. Legat de penticostali, eu am spus ca resping asa ceva celelalte culte, nu ce parere are cate un credincios oarecare.
Vechi 29.12.2017, 10:20:12
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu e asa deloc.
Rasfoieste numai traducerea sa vezi ca sunt argumente de bun simt acolo.

Argumentul esential pe care omul acela il aduce este ca vorbirea in limbi cum se manifesta atunci, ca lucrare adevarata a Duhului Sfant este cu totul alteva fata de bolborosirea penticostala, care nu are sens si este o lucrare satanica. Si sunt multe explicatii acolo.

In mediul academic am vazut multi pastori mai destupati la minte care nu isi asuma gratuit ce repeta cultul lor.

Sunt profesori din cultul advent care combat Scripturistic si sabatul si a 2-a venire in formatul advent, si cu multe argumente Scripturistice si logice.

Mediul academic este mai selectiv in ceea ce priveste argumentarea reala pe text...

Iar ca argumentare personala - tu zici Scriptura pentru un singur motiv: nu aveti sub nici o forma experienta reala a Duhului Sfant.

Toata mistica ortodoxa este cu totul altceva fata de bolboroseala penticostala.

Mistica ortodoxa vorbeste despre contemplatie, progres, demoni, lupta cu patimile, indumnezeire, stari harice mari, vindecari minunate, comuniunea cu lumea cealalta... Surpriza: seamana cu ce zice Scriptura, parca e un fel de Scriptura extinsa: minuni, vindecari, Dumnezeu, contemplatie, rapiri... undeva la 99% Scriptura curata insa extinsa. Asta daca vrei sa fii corect. Paisie Aghioritul, Iosif Isihastul, Lavrentie al Cernigovului, Nectarie din Eghina - toti acestia sunt rupti, scosi sunt o extensie a Scripturii, arata clar lucrarea Duhului Sfant.

Mistica penticostala: bolborosire curata 100% ???

Si de ce mistica ortodoxa este Scripturistica? Pentru ca lucrarea Duhului Sfant este cu adevarat in Ortodoxie...

Insa tu spui ca omul ala zice ca nu mai exista lucrare a Duhului Sfant... Exista...

Scriptura trebuie inteleasa SUB EXPLICATIA DUHULUI SFANT SI A SFINTILOR INVATATORI AI BISERICII, a celor luminati de Duhul Sfant

Scriptura nu este o telenovela simpla si accesibila pentru toti. A spune asa ceva inseamna a-L bagateliza pe Dumnezeu si toata logica lumii acesteia.

Daca oricine are acces la intelegerea lucruri simple de tipul "un asin a cazut intr-o groapa", nu oricine are acces la intelegerea pasajelor de tipul "cine nu mananca trupul Meu si nu bea Sangele Meu nu va avea viata vesnica" si "nascut din Duh si din apa pentru intrarea in Imparatia lui Dumnezeu", "pacea Mea dau voua". Cuvinte extrem de simple, care par accesibile pentru unii, insa care in spate deschid principii fundamentale de asumare a lui Dumnezeu.

Imi spui Scriptura, eu iti spun "intelege Scriptura corecta, invata de la cei randuiti de Dumnezeu ca invatatori pe pamantul asta...".

CITESTI DEGEABA SCRIPTURA, si intr-un mod complet incorect.

PRINCIPIUL EDUCATIEI IN SCRIPTURA, este exemplificat de Hristos:

Timp de 3 ani de zile EL i-am invatat personal pe ucenicii Lui.

Nu i-a pus sa citeasca din Legea Veche in fiecare zi si sa bolboroseasca in limbi.

A DISCUTAT CU EI IN FIECARE ZI, EXPLICANDU-LE NU SCRIPTURA, CI LOGICA EI !!!

Hristos nu a predat lectii din Vechiul Testament, El a predat LECTII DE VIATA.

Habar nu ai de Scriptura, mai citeste 30 de ani si tot nu ai sa intelegi ce s-a intamplat acolo. Ai sa inveti pasaje si texte pe de rost, dar nu ai sa intelegi cu adevarat FAPTELE SI LOGICA LOR din spatele textului. Pentru ca de fapt tu nu inveti si nu citesti ci doar selectezi texte pentru a-ti fabrica argumentatii...

Hristos a explicat LOGICA VIETII SI PRINCIPIILE VIETII, nu citand si nu recitand din Vechiul Testament. De acolo a luat EXTREM de putine marturii.

El a RECONSTRUIT, REASEZAT COMPLET principiile, pe baza LOGICII SI PILDEI.

1. Omul are mare valoare, e mai important decat un animal si decat legile carae nu au sens " daca iti cade asinul in groapa sambata".
2. Ce insaemna milostenia: un samarineam a gasit pe unul jefuit si l-a ajutat
3. Ce inseamna nemilostenia: bogatul nemilostiv.
Altele.

Hristos ne-a aratat ca LOGICA SANATOASA impreuna cu PRINCIPIILE LUI HRISTOS (Credinta, Biserica, Invatatura, Sfintirea omului prin Biserica, Impartasirea, Marturisirea), astea sunt CALEA catre Dumnezeu.

Hristos ne-a dat ceva imens: LIBERTATEA DE A NE FOLOSI CONSTIINTA, daca e educata in principiile Lui.

Noi IL AVEM PE DUMNEZEU AICI, CU NOI!!!

El este mai presus de Scriptura.

Scriptura este doar o colectie de principii fundamentale care stau la baza unei EDUCATII, care se primeste de la Duhul Sfant.

Nu Scriptura este sensul vietii.

VIATA in sine, traierea ei corecta este sensul vietii.

Imi este suficient sa fi inteles din Scriptura cele cateva principii de viata corecte, care ar fi credinta dreapta, adevarul, biserica ortodoxa, milostenia, sfintirea omului, si altele asemenea.

Transformi Scriptura in sensul de existenta a-l omului.

Nu, Scriptura este un punct de plecare masiv in viata.

Insa INVATATORUL NOSTRU, Duhul Adevarul, Calauzitorul este Duhul Sfant.

Domnule, ai o cladire neagra pe care incerci pe cat poti sa o vopsesti in alb. Dar nu reusesti deloc sa ne convingi... si pe buna dreptate, cladirea ta este neagra.
Vechi 29.12.2017, 10:40:08
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Protestantismul are 2 verticale mari:

1. Lipsa completa si desavarsita de experimentare reala a Duhului Sfant: experienta mistica ortodoxa ne spune clar timp de 2000 de ani ce inseamna LUCRAREA Duhului Sfant.

Intreaga lume protestanta este complet inafara experimentarii reale a comuniunii cu Duhul Sfant.

Bolborosirea, profetiile false din toate cultele protestante, toate aceste manifestari inventate pe "baze Scripturistice", fabricate in mod fals de lumea protestante pentru a avea "o bruma" de autenticitate Scripturistica sunt de la mare departare vazute de oamenii normali la cap.

Poti sa-mi spui tu cat vrei ca bolborosirea ta e vorbire in limbi: pune un copil catolic, ortodox, budist, sau oricine care nu stie despre "vorbirea in limbi" sa se uite la voi si sa spuna ce crede el despre ... limbile voastre, simplu: "sunteti nebuni, a-ti luat-o razna".

Daca eu imi pun copilul sa se uite la voi o sa ma intrebe daca sunteti bolnavi la cap... si cu adevarat copilul are o logica sanatoasa pentru ca asta este concluzia IMEDIATA, NATURATA SI RATIONALA...

Nu am vazut in Scriptura bolborosiri si nici comportamente DEVIANTE.

Scriptura militeaza complet pentru o NORMALITATE SI ECHILIBRU al omului.

Pentru o nevointa dar nu pentru deviatie si aberatie.

Pentru ca bolborosirea este deviatie si aberatie. La toate nivelele...

Hristos spune: "sa nu stie dreapta ce face stanga", "du-te la tine in camera si te roaga in ascuns"... "nu va rugati mult", "rugaciunea voastra sa fie Tatal nostru".

Adica FOARTE PE SCURT:

HRISTOS COMBATE INUTILITATEA, NONSENSUL FORMELOR FARA CONTINUT, SI PROMOVEAZA FAPTA REALA, REALISMUL MAXIM SI FUNCTIONALISMUL !!!

"fii cu mintea pe umeri, ancorata in realitate, SI NU FA LUCRURI FARA SENS PENTRU CA NU AU SENS", asta ne zice Hristos.

Nu am vazut nici un Apostol mergand in fata lui Hristos sa inceapa sa bolboroseasca... comunicarea se facea altfel... insa in momentul in care "neamurile" au inceput sa apara pentru ca in Ierusalim erau si alte neamuri, greci, evident, a aparut nevoia de a COMUNICA si nu de a BOLBOROSI.

Daca s-ar fi practicat in primele veacuri crestine bolborosirea cu siguranta am fi avut multe scrieri de tipul "bolborositorii", pentru ca asa cum eu contest lucrul asta pentru ca este o aberatie, cu siguranta in istoria asta de 2000 de ani s-ar mai fi gasit si altii sa vada un evident.

Sunt tare tare curios care a fost primul bolborositor si care a fost logica lui... pe modelul protestant de creare de senzational a inceput si el sa "vorbeasca in limbi" sub "asistenta Duhului"... si altii l-au crezut.

https://www.crestinortodox.ro/secte-...tal-72856.html

"In 1901 Carol Parham, pastor baptist din Kansas sustine ca asupra sa si a unui grup de 13 persoane s-a pogorat Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in limbi."

A cam intarziat Duhul vreo 1900 de ani pana sa revina la limbile straine...

Serios????????

Domnule, pari totusi putin cu capul pe umeri sa-ti dai seama ca miroase de la departare a tipar standard de formare de cult.

Hai sa iti mai dau 3+ "evenimente" si culte care au aparut la fel:

Cultul Advent : cand asupra fondatoarei Hellen White s-a "pogorat Duhul" cu viziunile lui....
Cultul Mormon : cand ingerul Moroni a daruit noile carti sfinte
Cultul Musulman : cand ingerul Gabriel l-a invatat pe Mahomed cele sfinte...
Budismul : "revelatia" budista miroase de departe a inselare demonica, mistica ortodoxa recunoaste de departe asemenea aberatii de "iluminari dracesti"...

Pentru Dumnezeu, tu iti dai seama de ridicolul in care te scalzi, incepand de la fundatie ??? Nu iti miroase de la o posta a ridicol, confectie din aia draceasca?

Surpriza, toti sunt inselati numai penticostalii nu :) ?

2. Lucrarea pe principii DEMONICE: "SOLA" - Adica Eu, adica propria mea vointa... rupta de vointa lui Dumnezeu.

Protestantismul duce la un nivel maxim manipularea demonica si otravirea d catre diavol a principiilor crestine.

Demonul a facut 2 manevre mari:
* fa-ti crestinismul tau propriu, si NU ASCULTA de restul; iti este suficienta cartea, pe care in propria ta credulitate crezi ca poti sa o intelegi
* cultiva-ti EGO-ul, pana va fi in totalitate DEMONIC

Asa cum DEMONII NU SE MAI POT INTOARCE, pentru ca si-au desavarsit caderea, la fel si protestantii, isi cultiva ego-ul pana ajung la asemanarea diavolilor...
Vechi 29.12.2017, 10:46:22
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Domnule PT,

Te afli intr-o pozitie de ridicol maxim.
Dpmdv penticostalii sunt intr-o pozitie de ridicol maxim, pentru ca trebuie sa apere o aberatie, sunt la capatul de jos al protestantismului.

Te-as sfatui sa iti revizuiesti logica, pari putin mai intelept decat sa iti asumi pe nedigerate "vorbirea in limbi"...

Uite ca am uitat un lucru foarte important: voi vorbiti in limbi - dar NU AM GASIT NICI O MENTIUNE CUM CA DUMNEZEU AR FI RASPUNS la vorbirea voastra... voi va axati pe "vorbire" insa nu mentionati niciodata ca Dumnezeu raspunde. Cum, tot in "limbi" ? Si va intelegeti ? Sau aveti nevoie de talmaci... ?

Ridicol si aberatie duse la maxim...

Ca la spitalul de nebuni, mergi acolo, toti au o carte in mana, recita din ea, bolborosesc in limba lor, si vor sa intri in jocul lor. Si repeta in continuu Scriptura... Surpriza, Hristos nu a repetat in continuu Legea...

Nu domnule, multumesc pentru oferta, la noi nu este spital de nebuni.

Noi ii tratam pe cei veniti de la protestanti de tot felul de boli dobandite acolo...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10