Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Uite cum isi descrie Daniel experienta: " n-a rămas în mine putere, fața mea și-a schimbat înfățișarea, stricându-se, și nu mai aveam vlagă, am căzut înmărmurit cu fața la pământ"
Termenul folosit este "nirdam" care apare de cinci ori in VT. Judecatori 4:21 - el dormea, fiind obosit
Psalmul 76:6 - au adormit și călăreți, și cai
Proverbe 10:5 - cel care doarme în vremea secerișului
Daniel 10:9 - pasajul nostru
Iona 1:6 - Pentru ce dormi? Folosirea termenului "nirdam" in toate cazurile arata starea unui om adormit, lesinat, fara cunostinta. Asta a fost experienta lui Daniel. Fata i s-a deformat, a ramas fara vlaga si s-a prabusit fara cunostinta, la pamant. Asta spune Biblia. Asta trebuie sa spunem si noi daca vrem sa fim fideli textului scriptural.
|
Aceasta exprimare este folosita doar pentru inchinare, cand lesini nu se spune ca ai cadea cu fata la pamant. In limba iudaica un cuvant avea o multime de sensuri, pentru ca aveau un vocabular destul de sarac, am mai scris despre asta. De asemenea, am mai spus ca in cazul metaniei la ortodocsi se face acelasi lucru, se atinge pamantul cu fata. Oricum, vorbim degeaba, nu are importanta nici daca ar fi lesinat, lesinul nu e stare de transa.
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Nu cunosc nimic despre intrarea in transa. Si nici nu ma intereseaza.
Stiu doar despre experientele curate ale Duhului Sfant.
Ceea ce s-a petrecut in cazul lui Daniel poate sa se intample si astazi, fara indoiala.
Un novice care nu cunoaste nici Scriptura si nici puterea Duhului Sfant poate crede ca e o intrare in transa. Insa se inseala. Face o confuzie grava.
|
Asta e si problema, ca nu te informezi, stii doar ce sustin penticostalii. Daca citeai si carti despre crestinism (adevaratul crestinism, nu "penticostalismul") vedeai ce experiente aveau crestinii induhovnciti, atat minuni divine cat si de la ingerii cazuti. La fel, daca citeai despre alte religii, despre paranormal vedeai si experientele si minunile de acolo. Si vedeai ca ceea ce se intampla la penticostali si carsimatici sunt exact experientele pe care le au cei din alte religii si sunt total diferite de exprientele crestine.
De exemplu, transa este o stare diferita de starea de veghe si starea de somn. Este o stare de veghe, dar fara constiinta, ca in starea de somn. In starea de somn nu mergi, nu vorbesti, in schimb in starea de transa poti face toate lucrurile care se fac si in starea de veghe. E ca si cum altcineva te controleaza si iti controleaza mintea, adica ingerii cazuti. In cazul Proorocului Daniel nu poate fi decat stare de veghe (asa cum si e, inchinare) sau, ce spui tu, lesin, adica stare de somn. Nimeni nu poate confunda cu starea de transa, nu exista asa ceva in crestinism.