Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs
Numărul penticostalilor si mai ales cel al carismaticilor creste vertiginos, ăsta fiind semnul că diavolul este în spatele acestor miscări religioase spiritiste/hipnotice.
|
Asta nu neg, ca numarul lor creste, dar nu pana la cifrele acelea fanteziste. De exemplu, multe surse dau numarul de 270 de milioane pentru penticostalii din lume (plus vreo 300 de milioane de carismatici). Daca numarul carsiamicilor nu ai cum sa-l verifici, numarul penticostalilor este trecut la aproape fiecare tara. Eu ti-am dat tarile in care spun chiar penticostalii ca au cei mai multi adepti. Poti verifica si tu, nu exista nicicum 270 de milioane de penticostali, probabil aduni 50 de milioane in toate tarile. Cei mai multi sunt in Brazilia, 25 de milioane, 13 milioane in SUA, peste 3 milioane in Guatemala, 900 de mii in El Salvador. In Chile se da doar numarul tuturor protestantilor, 1 milion si ceva. In Africa sunt cateva milioane in tarile subsahariene, Kenia, Tanzania, Nigeria, Africa de Sud. In Asia am aratat cati sunt in India, in Filipine sunt cam 170 de mii. In Coreea de Sud sunt peste 9 milioane de protestanti, nu se da cifra penticostalilor, dar scrie ca 90% dintre protestantii de acolo sunt prezbiterieni. Iar in Europa cred ca cei mai multi penticostali sunt in Romania. Nici vorba de 270 de milioane, nici macar pe aproape.