Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2018, 11:45:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Numărul penticostalilor si mai ales cel al carismaticilor creste vertiginos, ăsta fiind semnul că diavolul este în spatele acestor miscări religioase spiritiste/hipnotice.
Asta nu neg, ca numarul lor creste, dar nu pana la cifrele acelea fanteziste. De exemplu, multe surse dau numarul de 270 de milioane pentru penticostalii din lume (plus vreo 300 de milioane de carismatici). Daca numarul carsiamicilor nu ai cum sa-l verifici, numarul penticostalilor este trecut la aproape fiecare tara. Eu ti-am dat tarile in care spun chiar penticostalii ca au cei mai multi adepti. Poti verifica si tu, nu exista nicicum 270 de milioane de penticostali, probabil aduni 50 de milioane in toate tarile. Cei mai multi sunt in Brazilia, 25 de milioane, 13 milioane in SUA, peste 3 milioane in Guatemala, 900 de mii in El Salvador. In Chile se da doar numarul tuturor protestantilor, 1 milion si ceva. In Africa sunt cateva milioane in tarile subsahariene, Kenia, Tanzania, Nigeria, Africa de Sud. In Asia am aratat cati sunt in India, in Filipine sunt cam 170 de mii. In Coreea de Sud sunt peste 9 milioane de protestanti, nu se da cifra penticostalilor, dar scrie ca 90% dintre protestantii de acolo sunt prezbiterieni. Iar in Europa cred ca cei mai multi penticostali sunt in Romania. Nici vorba de 270 de milioane, nici macar pe aproape.
Vechi 19.02.2018, 12:21:54
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta nu neg, ca numarul lor creste, dar nu pana la cifrele acelea fanteziste.
Fenomenul carismatic crește, nu penticostalii neapărat.
În 20 de ani maxim, 1 din 3 creștini va fi carismatic. Asta este o predicție făcută conform statisticilor, de către persoane abilitate.
Este Diavolul care corupe. Este lucrarea de amăgire profețită de Pavel la 2 Tesaloniceni cap. 2.
Vorbirea în limbi este, de fapt, posesie demonică. Așa păcălește Diavolul. Cât de simplu. Vinde o minciună, că ar fi Duhul sfânt, dar nu este. Este un demon băgat acolo, care dă bolborosirea. Obținerea bolborosirii se face în felul în care procedează budiștii și yoghinii cu meditațiile lor pentru a se ilumina (adică pentru a comunica cu zeii lor).
Cât de evident este pentru mine lucrul acesta acum!
Vechi 19.02.2018, 13:02:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Fenomenul carismatic crește, nu penticostalii neapărat.
În 20 de ani maxim, 1 din 3 creștini va fi carismatic. Asta este o predicție făcută conform statisticilor, de către persoane abilitate.
Este Diavolul care corupe. Este lucrarea de amăgire profețită de Pavel la 2 Tesaloniceni cap. 2.
Vorbirea în limbi este, de fapt, posesie demonică. Așa păcălește Diavolul. Cât de simplu. Vinde o minciună, că ar fi Duhul sfânt, dar nu este. Este un demon băgat acolo, care dă bolborosirea. Obținerea bolborosirii se face în felul în care procedează budiștii și yoghinii cu meditațiile lor pentru a se ilumina (adică pentru a comunica cu zeii lor).
Cât de evident este pentru mine lucrul acesta acum!
Eu am dat ceva clar, ce sustin sursele penticostale, cati penticostali ar fi in lume si care sunt cifrele reale. Cu atat mai mult se poate exagera numarul carismaticilor, care nu apar in statisticile oficiale, poate fi doar un numar estimativ. Si ti-am dat o exagerare evidenta, se sustinea ca in India sunt 65 de milioane de penticostali si carismatici, cand sunt 25 de milioane toate denominatiile. Nu stiu de ce vrei tu sa cresti numarul lor, cand nu e adevarat, trebuie sa sustinem ce e adevarat. Predictiile acelea sunt facute pe baza numerelor fanatasmagonice vehiculate de penticostali. Spui ca in 20 de ani 1 din 3 crestini va fi carismatic, dar deja e viculata acea proportie, cei peste 600 de milioane de penticostali si carismatici sunt aproape o treime din numarul total. Poate va fi asa, dar noi vorbim de numarul din ziua de azi, vorbim de un neadevar sustinut de penticostali. Neadevarul este problema.
Vechi 19.02.2018, 13:55:20
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
vorbim de un neadevar sustinut de penticostali. Neadevarul este problema.
Observ că pocăiții se laudă cu numărul mare, eu îi las să fie mulți, să fie cât de mulți, Gheena are loc destul.
Pe mine nu mă deranjează această creștere exponențială a pocăiților bolborositori în limbi, fiindcă știu ce o produce și în ce constă. Constă într-o manifestare spiritistă, de la dracul și o produce dorința omului carnal de a fi ”atins de Dumnezeu”,
....
pot confirma că vorbirea în limbi face mult rău,
pocăiții vorbitori în limbi decad spiritualicește, ba chiar încep să păcătuiască, fiindcă dracul din ei care provoacă vorbirea în limbi, îi îndeamnă la păcate felurite, sunt curvari, mincinoși, hrăpăreți. Siguranța lor e falsă, crezând că dacă vorbesc în limbi au Duhul și sunt mântuiți. La fel prostește Dracul și pe martorii lui iehova, aceștia cred că dacă împart acele reviste de rahat, foarte colorate dar fără conținut, vor fi sigur salvați la Armaghedon.
Dracul spune așa: acum, vorbești în limbi, ești salvat, deci fă ce vrei, acum, împarți reviste prin blocuri, ești salvat, deci poți fi gelos, invidios, mincinos, lacom etc.
Așa păcălește Dracul.
Vechi 19.02.2018, 14:10:26
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
pocăiții vorbitori în limbi
din ce am inteles eu ca scrie asta e un miracol, deci ceva foarte rar. nu stiu cati "pocaiti" vorbesc in limbi, dar cu siguranta nu au cum sa fie multi. si inca ceva, e clar din ce zice pavel, este ceva intim, deci daca treaba aia se face in public e si falsa si e si un pacat, cred eu.

si inca ceva, cred ca degeaba cauta sau cere sau se roaga un om pentru asa ceva, nu depinde deloc de el, de cat de credincios este.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 19.02.2018, 14:20:41
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
pot confirma că vorbirea în limbi face mult rău
Tu ai staruit 12 ani pentru ceva ce face mult rau?
Inseamna ca ai probleme foarte grave.
Vechi 19.02.2018, 14:52:23
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

na, am uitat un i mai sus si acum turbez aici. :))
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 19.02.2018, 15:15:43
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit ;)

Hai sa-ti vand un pont: dai click sus dreapta, pe numarul postarii (#1448), si se deschide o fereastra noua in care apare doar postarea ta. Acolo inca ai butonul "edit". Apesi pe el, editezi si salvezi. Enjoy!

Dar pentru un "i" chiar nu se merita.
Doar daca ai uitat sa pui punctul pe i.
Vechi 19.02.2018, 16:58:50
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Tu ai staruit 12 ani pentru ceva ce face mult rau?
Inseamna ca ai probleme foarte grave.
Problema era atunci.
Faptul că nu vorbeam în limbi mă descuraja și credeam că este o problemă cu mine. Mi se spunea că nu am credință.
Cât de perfid poate fi Diavolul!
Și iată cum bolborositorii se botează cu Duhul, atingându-se unii pe alții și bolborosind:
https://youtu.be/oNgU2NyUwd8

Eu nu am lăsat pe nimeni să pună mîinile pe mine, fiindcă dacă mă duceam la spiritiști din ăștia, poate mă întorceam și eu cu un parazit acasă.
Vechi 19.02.2018, 17:15:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Problema era atunci.
Faptul că nu vorbeam în limbi mă descuraja și credeam că este o problemă cu mine. Mi se spunea că nu am credință.
Cât de perfid poate fi Diavolul!
Și iată cum bolborositorii se botează cu Duhul, atingându-se unii pe alții și bolborosind:
https://youtu.be/oNgU2NyUwd8

Eu nu am lăsat pe nimeni să pună mîinile pe mine, fiindcă dacă mă duceam la spiritiști din ăștia, poate mă întorceam și eu cu un parazit acasă.
Domnule , cu ce îți folosesc aceste dialoguri fără finalitate până la urmă?
Astfel de dialoguri nesfârșite te secatuiesc efectiv si nu-ți aduc nimic bun , ci dimpotrivă , te îndepărtează de Hristos si de proria mântuire.
Până la urmă fiecare are libertatea sa creadă in ceea ce vrea si in cine vrea si cum vrea .
Penticostalul tradițional nu a năvălit peste subiectele noastre ce țin de credința Ortodoxă, ci s-a lumitat la Topicul destinat celor din alte culte , iar acolo unde a intervenit a avut mult bun simț și cumpătare.
Va veti intinde pe sute de pagini astfel fără nici un rezultat bătând pasul pe loc , dumneata cu chestia diavolească si colegul cu a sa convingere.
Și atunci . . . ?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10