Citat:
În prealabil postat de catalin2
protestantii sunt singurii care sustin ca Biserica ar fi avut pana la ei si invataturi gresite
|
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nu doar apusenii au avut invataturi gresite inainte de Schisma, dar si rasaritenii au avut
|
Am impresia ca esti protestant

Observ ca nu doar protestantii afirma ca Biserica ar fi avut si invataturi gresite. Incet, incet, incepi si tu sa realizezi adevarul.
Da, Catalin, in Biserica s-a propovaduit Adevarul Apostolic, insa s-au strecurat si invataturi omenesti. Si inainte de Marea Schisma, si dupa Marea Schisma, si la ortodocsi, si la catolici (dupa cum bine recunosti), si la protestanti.
Din cate spune Florin Stefan, primatul papal a inceput sa fie propovaduit cu 800 de ani inainte de Marea Schisma. Deci timp de 800 de ani, Biserica, pe langa invataturile bune, avea si cel putin o invatatura falsa (dpdv ortodox, desigur).
Daca in anul 1054 era o invatatura falsa care data la aceea vreme de 800 de ani, ce e de mirare ca in 1517 avea invataturi false? E normal si logic sa fi avut.
Insa, din fericire, Dumnezeu are oamenii Lui in fiecare generatie. In anii 1500 L-a avut pe Marele Reformator Martin Luther, acel Apostol Pavel al mileniului II. Insa NU e suficient ca o data la 500 de ani se petrece o reforma. Ea trebuie sa aiba loc in fiecare generatie. Pentru ca MULTE mai sunt de curatit in Biserica Ortodoxa. Doamne, cand stai sa te gandesti te apuca o descurajare crunta. Iar in cea Protestanta si mai multe.
Dar Dumnezeu are putere. Asa a zis Iisus: EU IMI VOI ZIDI BISERICA MEA. aceasta este singura noastra speranta. El, Mantuitorul Hristos ne va ajuta sa reformam biserica in care suntem membri, in asa fel incat sa avem, sa credem si sa practicam Invatatura Apostolica Deplina. Si nimic altceva.
Doamne ajuta!