Citat:
În prealabil postat de simpllu
Adevărat a înviat!
Toate icoanele sunt făcătoare de minuni, unele în chip văzut, altele în chip nevăzut. Părintele nu se leagă de ceea ce face Patriarhul, ci de ceea ce s-a întâmplat în jurul său. În fine, nu am gând să comentez punctul tău de vedere, vedem total diferit lucrurile. Eu prefer să fiu în gașca ”ecumeniștior” - așa cum ne vezi tu, deși lucrurile pot fi exact invers.
|
Nu stiu de ce tu vezi tot timpul ceva diferit decat ce scrie intr-un text sau interpretezi diferit. In mod mai mult decat clar parintele pune la indoiala minunea de la Iersualim, nu comportamentul celor din jurul sau. Ce legatura are faptul ca spune ca e un mit ca Sfanta Lumina nu arde in primele secunde/minute cu altceva? Nu tine de minunea in sine? Sau ca se indoieste ca s-ar vedea Lumina cand vine, pentru ca acelea ar fi bliturile aparatelor foto. Nu se indoieste de marturia Patriarhilor Ierusalimului care spun ca vine Lumina si se ajeaza pe acea vata iar ei o strang cu mana? Tu tot spui ca se indoieste din cauza a ceea ce a vazut cu proprii ochi, dar ce importanta are, nu poate citi si alte lucruri si marturii? Majoritatea ortodocsilor nu au fost niciodata sa vada Sfanta Lumina si cred fara nicio indoiala, din ceea ce au citit si vazut, nu au nevoie sa fie acolo. Nu am citit si nu am auzit pe niciun ortodox sa se indoiasca de aceasta minune, doar unii ecumenisti o fac (si dintre aceea, doar unii).
Din fericire tu esti mai apropiat de ortodoxie decat cei cativa parinti pe care ii urmezi si pe care ii consideri importante voci ale ortodoxiei romanesti, tu nu crezi multe lucruri pe care ei le sustin.