View Single Post
  #561  
Vechi 06.05.2018, 15:38:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.705
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Interviu cu IPS Serafim Joantă despre deasa împărtășire:
https://ortodoxiatinerilor.ro/tineri...pa-impartasire

Plin de ecumeniști! :))
Acest articol s-a dat de cateva ori pe forum, probabil chiar si tu l-ai dat. Parintele Serafim Joanta a facut studiile la Institutul Serge din Paris, unde a fost si profesor, acolo s-au nascut aceste conceptii, parintele Schmemann fiind si el acolo in alta perioada de timp. Era normal sa fi capatat aceste conceptii, inca din 1993 a scris o lucrare despre impartasirea deasa legata de lucrarile parintilor colivari. Iar din 1993 a activat doar in vest, era evident ca va adopta aceste conceptii. Totusi, nu spune de impartasirea fara spovedanie, doar de impartasire adeasa, la o saptamana.

Legat de ecumenism, despre Serafim Joanta spune chiar un pastor luteran ca e unul dintre cei mai deschisi ierarhi spre ecumenism. Am gasit pe net si ce a spus la o sinaxa de la Manastirea Oasa, dupa Sinodul din Creta (de mentionat ca e manastirea udne staret este parintele pe care il citezi in al doilea mesaj):

"A venit ÎPS Serafim J. și a ținut o sinaxă la noi în măn. (Oasa). A zis că ce a început în Creta se va continua, lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să fim uniți.
Nu se pune problema unirii la o singură religie, ci o singură Biserică comună în care fiecare ține rânduiala lui și aceasta se întâmplă datorită necesității de a se mântui și cel deznădăjduit. Ce ar însemna ca cel bolnav și neputincios cum e homosexualul, să îl situezi în afara Bisericii, nu se poate, să crezi dacă ești ortodox, numai tu te mântuiești. E nevoie de înțelegere, să-l iubim pe celălalt, așa cum e."
Adica toate cultele ar forma o Biserica, fiecare cu invatatura sa, e conceptia de baza a ecumensimului de azi.
Reply With Quote