View Single Post
Vechi 23.06.2018, 13:18:25
Andrei50 Andrei50 is offline
Member

Data înregistrării: 14.03.2018
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Si daca noi ne aflam in aceasta nefericita stare cazuti din uniunea cu Dumnezeu putem oare sa ne batem cu pumnul in piept si sa ne numim "drept-credinciosi" si "crestini-ortodocsi"?
Asa se puteau numi Sfintii.
Daca ajunge cineva precum Sfantul Simeon Noul Teolog sau Sfantul Antonie cel Mare sau Sfantul Macarie cel Mare sau alt Sfant acela e in Adevar daca se declara drept-credincios si crestin ortodox.
Iar de nu e asa nu se poate declara drept-credinciosi si crestin-ortodox ci poate marturisi in Adevar ca incearca sa devina crestin-ortodox si drept-credincios.
Da ce avea nevoie Sfantul Simeon Noul Teolog sa il apere statul sau politia sau armata?
Ca au vrut niste monahi inselati de duhurile rele sa il piarda dar i-a linistit Duhul lui Dumnezeu de locuia intr-ansul si nu i-ai facut nimic.
Noi de avem armata si politie e o iconomie a lui Dumnezeu ca lase acestea dar adevaratii crestini ortodocsi nu au nevoie de acestea.
La fel si cu altele precum caldura cand e frig.
Sfintii desi nu se spalau cu anii nu numai ca nu miroseau urat ci aveau bun miros.
Asa daca noi nu ne spalam mirosim urat pentru ca suntem ne-sfinti.
Asa ca de ne batem cu pumnul in piept si ne numim crestin ortodocsi nu suntem in Adevar si ne facem singuri paguba sufleteasca; ci putem zice:
"incercam sa fim crestini ortodocsi".
Ei daca o fi cineva care citeste aci si nu e in stare cazuta eu nu la acela m-am referit.
Cum sa insemne statul si biserica ?
Pai care e regele Sfantului Munte?
Sau care e parlamentul Sfantului Munte?
Ca nu am auzit sa existe asa ceva in Sfantul Munte.
Ca Sfantul Munte e republica independenta dar nu are nici presedinte si nici rege si nici parlament.
Imparateasa Sfantului Munte e Maica Domnului si Imparatul e Dumnezeul nostru Iisus Hristos.
E armata sa ii pazeasca pe cei din Sfantul Munte?
Nu e nevoie ca ii pazeste Dumnezeu.
In Octoihul slavonesc prima data aparea un corb pe stema Valahiei , cu o zvastica in cioc. Era semnul geto-dacilor si al pelasgilor. Simbol solar , din vechime.
Reply With Quote