![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Si daca noi ne aflam in aceasta nefericita stare cazuti din uniunea cu Dumnezeu putem oare sa ne batem cu pumnul in piept si sa ne numim "drept-credinciosi" si "crestini-ortodocsi"?
Asa se puteau numi Sfintii. Daca ajunge cineva precum Sfantul Simeon Noul Teolog sau Sfantul Antonie cel Mare sau Sfantul Macarie cel Mare sau alt Sfant acela e in Adevar daca se declara drept-credincios si crestin ortodox. Iar de nu e asa nu se poate declara drept-credinciosi si crestin-ortodox ci poate marturisi in Adevar ca incearca sa devina crestin-ortodox si drept-credincios. Da ce avea nevoie Sfantul Simeon Noul Teolog sa il apere statul sau politia sau armata? Ca au vrut niste monahi inselati de duhurile rele sa il piarda dar i-a linistit Duhul lui Dumnezeu de locuia intr-ansul si nu i-ai facut nimic. Noi de avem armata si politie e o iconomie a lui Dumnezeu ca lase acestea dar adevaratii crestini ortodocsi nu au nevoie de acestea. La fel si cu altele precum caldura cand e frig. Sfintii desi nu se spalau cu anii nu numai ca nu miroseau urat ci aveau bun miros. Asa daca noi nu ne spalam mirosim urat pentru ca suntem ne-sfinti. Asa ca de ne batem cu pumnul in piept si ne numim crestin ortodocsi nu suntem in Adevar si ne facem singuri paguba sufleteasca; ci putem zice: "incercam sa fim crestini ortodocsi". Ei daca o fi cineva care citeste aci si nu e in stare cazuta eu nu la acela m-am referit. Cum sa insemne statul si biserica ? Pai care e regele Sfantului Munte? Sau care e parlamentul Sfantului Munte? Ca nu am auzit sa existe asa ceva in Sfantul Munte. Ca Sfantul Munte e republica independenta dar nu are nici presedinte si nici rege si nici parlament. Imparateasa Sfantului Munte e Maica Domnului si Imparatul e Dumnezeul nostru Iisus Hristos. E armata sa ii pazeasca pe cei din Sfantul Munte? Nu e nevoie ca ii pazeste Dumnezeu. Last edited by mihailt; 06.08.2009 at 15:33:51. |
|