Subiect: Ajutor
View Single Post
Vechi 30.07.2018, 14:05:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
daca chiar doresti sa te jignesc, pana acum nu am facut-o niciodata!
O faci in aproape fiecare mesaj, e normal sa nu recunosti, doar tu crezi ca stii tot si esti aproape de perfectiune, nu poti face ceva gresit. Jignire nu inseamna doar injuratura, nu ai putea face asta pentru ca ai fi imediat banat. Ai ajuns sa ataci si jignesti doar daca scrie cineva ceva despre ortodoxie. Nici macar nu ti-am adresat tie vreun mesaj si ai inceput sa ma ataci ca sunt eretic, un neadevar bazat pe nestiinta ta. Te-am intrebat de cateva ori ce cauti pe un forum ortodox, acum e din ce in ce mai evident ce intentii ai. De cand ai intrat pe forum ai scris doar imptriva crestinismului si ortodoxiei si i-ai atacat pe cei ce te-au contrazis. Nu ai facut nimic altceva in atatea luni. Deci ai intrat pe forum doar ca sa denigrezi prin minciuni credinta crestina si sa ii ataci pe credinciosi, disimuland ca ai fi interesat de crestinism. Si tot tu esti cu gura mare.
Citat:
chiar daca tu asa crezi, o pot face lejer si-ti pot si argumenta daca te dedai la astfel de manevre mizere, fara sa dai citatul intreg sau macar ceea ce este esential pentru controversa:

"Rabbinic tradition ascribes the authorship of Job to Moses, but scholars generally agree that it was written between the 7th and 4th centuries BCE, with the 6th century BCE as the most likely period for various reasons.[17] The anonymous author was almost certainly an Israelite..."
Eu ti-am dat ce spun evreii credinciosi, ca tu asa ai spus, ca aceasta este conceptia si in iudaism (despre ingeri cazuti). Referinta de pe wikipedia este o singura carte (mai si spune ca majoritatea scolasticilor cred asta), fara nicio importanta, e un punct personal de vedere a doi autori care si-au dat cu parerea. Nimeni nu ar putea avea argumente ca s-ar fi scris cartea lui Iov in acea perioada, pentru ca nu a scris la sfarsit cand e scrisa. In schimb sunt arguemnte fara dubiu ca este o aberatie, cel putin pentru cineva credincios. Dreptul Iov a trait cu cel putin 1000 de ani inainte de exilul babilonian, nici macar nu era din ramura lui Israel, din care a aparut neamul iudaic. Nu aveau cum sa stie evreii acele amanunte despre dreptul Iov la 1000 de ani diferenta, doar daca ar fi o carte neadevarata, inventata. Asadar, din punctul de vedere al iudaismului si al celor ce cred in Sfanta Scriptura e imposibil ca acea carte sa fie scrisa atunci. Numai niste necredinciosi sau credinciosi care nu cred in autenticitatea Sfintei Scripturi pot crede asa ceva.
Citat:
ai facut exact acelasi lucru acum ceva timp cand ai adus ca argument un text baptist, daca nu-mi amintesc gresit. nu ti-am zis nimic pentru ca am stiut ca era tot ce gasisesi, tu esti o creatura a internetului, tot ce stii, tot ce ai impresia ca stii, se gaseste pe internet.
Spre deosebire de tine, expertul, care te crezi atotstiutor fara sa stii nimic concret. Nu stiu ce citat baptist, oricum nu are nicio valoare ce spui tu si acuzatiile tale, intotdeauna ai spun numai lucruri eronate.
Citat:
pentru evrei duhurile rele nu-s acelasi lucru cu ceea ce au numit fostii babilonieni cu hassatan, dai din nou dovada de ignoranta si-ti pot explica tot eu pasajul respectiv, dar iar o sa te balbai.
Lasa, nu te mai chinui, ai arata pana acum ce stii si ce intentii ai. O sa reportez mesajele tale, macar sa stie si adminul ce faci pe forum.
Reply With Quote