View Single Post
Vechi 08.02.2019, 20:28:28
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nu esti singurul care afirma asta, Iorest spune la fel:
Nu-mi mai trunchia mesajele.

Așa începea ceea ce ai citat
Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Clericii aceia trecuți de la ortodoxie erau slăbuți, făceau parte din pleiada de semidocți intrați cu pile și intervenții în funcții de cler
Tu evident te-ai făcut că nu vezi formularea clericii trecuți de la ortodoxie -ca să mai faci o răutate, chiar clericii dezertori din ortodoxie în mărturiile lor spuneau că au mai avut preoți în familie sau au făcut meditații ca să intre în seminar cu oameni care aveau funcții, ei cu gurița lor spuneau asta.

Dovada e că din seminar ar trebui impuse condiții mai dure și legate de pregătire și de purtare, viața morală, oricine nu calcă a preot i se poate spune frumos că nu e în regulă și să nu-și mai piardă timpul.

Unul care e împins de părinți să facă preoția și nu vrea, s-ar putea să nu aprecieze ca și unul care din dorința lui vine spre teologie, cel care n-avea vocație va abandona vocația când va da de greu e simplu.

Și a avea pile nu înseamnă neapărat a cumpăra darul , mai pot fi și faze de genul hai să-l trecem că e rudă cu cutare, ăsta e doar nepotism de unde și până unde e simonie ?

În cazul ăsta ultim ar trebui să nu se mai treacă cu vederea orice fel de lucru, atât, să nu mai existe atâta permisivitate că omul pe care-l ierți în seminarul teologic sau în facultate văd că n-are obraz și se poate întoarce împotriva ortodoxiei.

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Eu nu stiu ce ar putea zice clerul ortodox despre asta:)...Ca BO cam vinde orice "dar",de la preoție la săvârșirea tainelor.
Asta e strict părerea lui Seraphim, există cler care nu dă bani pentru hirotonire, care promovează pe bune , elevi care-și văd de treabă în seminar dar pe care-i afectează atmosfera negativă făcută de cei fără interes spre cele duhovnicești și purtare cuvenită.

Last edited by Iorest; 08.02.2019 at 21:02:51.
Reply With Quote