View Single Post
  #45  
Vechi 28.05.2021, 21:32:05
Adr.iu91's Avatar
Adr.iu91 Adr.iu91 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 19.03.2021
Locaţie: Constanta
Religia: Ortodox
Mesaje: 409
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Uite aici o distopie fantasy făcută pentru cretini despre referendumul pentru familie, clipul papya:
https://www.youtube.com/watch?v=S8ZKyy_WtT0

Mi-e clar că idioČ›ii se conduc prin distopii, prin videocraČ›ie, prin documentare semi-mincinoase, prin Č™ablonare a răului colectiv de către presa ticăloČ™ită către unul care nu e aČ™a rău de fapt, prin portretizare diabolizantă de tipul Trump vă suge sângele Č™i ridicarea în slăvi a altuia care e un nepregătit Č™i o Č›eapă, tot pe principiul răul mai mic.

Cine stă în imaginar, devine un idealist, un naiv, un fragil la manipulare prin imagini, reveria imaginară, fantasmele psihotice, delectarea simČ›urilor auditiv-vizuale toate astea manipulează omul, e acelaČ™i mecanism ca Č™i la reclame Č›i se face o programare neuro-lingvistică de care greu îČ›i dai seama, din care greu ieČ™i.

Dincolo de aspectul ăsta totul e ciorbă new age, un relativism religios, un kitch misticoid, mulČ›i care n-au nicio bază ortodoxă care se educă doar din Netflix Č™i blockbustere, îl confundă pe Gandalf cu un călugăr adevărat sau ajung să nu mai creadă în monahism pe sistemul că Č™i Gandalf e un personaj imaginar deci Č™i întâmplările din vieČ›ile sfinČ›ilor nu sunt reale, apare ideea că vrăjitoria e bună dacă e albă Č™i o opreČ™te pe cea neagra.

Mahomed al 2-lea cucerea Constantinopolul la 21 de ani, Hagi debuta la natională la 19, tinerii de azi îČ™i pierd primii 30 de ani din viaČ›ă într-o stare de visare, în virtual, în jocuri electronice Č™i filme de dumping, când mă gândesc că unii au întemeiat naČ›iuni, dinastii, oraČ™e până la 30 de ani, îmi dau seama de diferenČ›a de la cer la pământ între ce a fost Č™i ce este.
Mama Doamne....ce video! :o , da acuma fiecare cum interpreteaza situatia.

Interesant ce ai scris aici, sa sti ca am auzit cazuri grave care au luat prea in serios filmele de fantezie, carti, etc. Era un exemplu acum cativa ani, la stiri a fost data, o fata era inraita dupa filmul Avatar, incat s-a sinucis pe motiv ca in viata de apoi vrea sa fie intr-un rai precum in Avatar (a facut si pacatul idolatriei), lasase un biletel de adio....deci nu imi imaginez ce putea fi in mintea ei, aici sunt si extremele pe partea asta care sunt exagerate. Da sunt multi care nu au chestiile de baza in ortodoxie.

Eu personal invat multe de la preoti, chiar si de la voi de pe forum, si ma bucur ca imi puteti clarifica anumite intrebari (ca nici eu nu stiu prea multe). Dar fantezia ramane fantezie. Eu aici am facut o analiza literara a Tolkienismului (ce imi place), alegoria intre religia crestina si Tolkienism, mesajul care se poate transmite in povesti de fantezie, pentru ca am vazut ca multi criticau Lord Of The Rings pe anumite afirmatii care nu erau asa etc (IN NICIUN CAZ, NU am spus ca eu am crezut in astea, intotdeauna pe Iisus Hristos l-am pus pe primul loc sa nu intelegeti altceva)

Pai da nu comparam generatiile din trecut cu cele din prezent. :)) Si spartanii erau barbati adevarati pana la 18 ani, acum baietii la 18 ani (si mai mari) merg la salon la epilat.

P.S: pt Moroco, postarea anterioara am uitat sa zic ceva, sa nu crezi ca nu vad preoti (tineri) care vin cu copii lor de mana la cinema sa se uite la Frozen, alte desene animate de fantezie, plus Harry Potter (am vazut crede-ma si nu vad nimic rau in asta)
__________________
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us.
It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness."

Last edited by Adr.iu91; 28.05.2021 at 21:59:24.
Reply With Quote