Citat:
În prealabil postat de Nietzsche
Foarte bine faci bro, tu știi cel mai bine cum judeci si ce vrei să crezi, dar te asigur ca nu există absolut nicio interpretare a doctrinei trinității asemănătoare în toată istoria creștinismului, a tuturor cultelor creștine. Este unicată interpretarea pe care a folosit-o Mgtow aici pe forum. Documentează-te, așa cum am făcut eu, și o să vezi că așa e. E clar că de el a fost concepută această doctrină, nu e preluată din alte surse creștine pt că nu a existat până acum:)
Aș fi preferat să-i scriu în privat, dar din moment ce nu mai are cont am fost nevoit să public.
Și, desigur că ultimele sale mesaje sunt scandaloase în banalul cotidian al vieții creștine, însă el este conștient și încearcă să aplaneze duritatea cu care se va confrunta omenirea, iar asta înseamnă autenticitate. Înțelege realitatea lumii materiale și este conștient că durează un anumit timp până ce anumite adevăruri spirituale se pot implementa în conștiința societății.
|
Vad ca esti cucerit-incantat de unicitatea teoriei si interpretarii scripturii de catre un user oarecare (crestin neo protestant). Te magulesti cu unicitatea inventiei-interpretarii lui de parca n-ai stii ca tot ceea ce e adevarat si nu a dat Dumnezeu e un fel de iscodire-furt din tainele ascunse ale Creatiei sau ale Scripturii.
Spui ca te-ai documentat si informat.
Bun, atunci hai sa lovim de Piatra ideile principale sa vedem daca stau in picioare. Te rog deci enumera cateva din aceste interpretari fundamentale, 1,2-5 linii directoare care nu s-au stiut si care definesc noua doctrina pe care acest user nemaipomenit le-a aflat si le-a prezentat si tu le-ai inteles.
Hai, prezinta frumos aceasta doctrina-filozofie-interpretare crestina unicat ca sa ne dam seama ce spui si cu ce te exaltezi.
Mie nu mi se pare ca e decat vrajeala... auto-magulire si mituire cu zmeul ce se crede Dumnezeu. Insa nu-i exclus sa ma insel si sa ma pripesc ca doar nu-s mai bun ca alti pripiti mari beroi.
Pe de alta parte....
Citat:
În prealabil postat de MGTOW4life
Cel mai urât este să încerci să te justifici. Numele "Dumnezeu" este jignitor și fără sens în relația de iubire pe care aceste două ființe o au. Ea gloria și slava Lui. Energia Ei este precum fulgii de zăpadă în bătaia vântului, ca o mireasă la altar. Iar a lui este forță și foc, solemn ținând-o în brațe soptindu-i cât de mult o iubește. Auzi "Dumnezeu"... este un cuvânt atât de infim și nedrept față de splendoarea vieții în spirit.
Aveți falsa impresie că încerc să dezbat teologic, sau să conving. Dimpotrivă vreau sa fiu disprețuit, pentru că și eu disprețuiesc modul grosolan de limitat și rudimentar al minții ce compensează lipsa cunoașterii spiritului prin filozofie și doctrină.
|
....omul acesta mi se pare spiritist si chiar prea indraznet daca isi permite sa fie jignit de numele sfant Dumnezeu.
E cam prea mult sa vrei sa scoti din capul oamenilor numele Domnului Dumnezeu inlocuindu-l cu ”sfanta” ratiune spiritista. Nu ti se pare? Deci de ce ai impresia ca e un Trimis, un evoluat, o somitate in materie de cunoasterea Divinitatii?
Este lege: Sa nu iei in desert numele Domnului Dumnezeu caci nu vei ramane nepedepsit, (pacatele si fapta ta te va pedepsi, stai linistit, nu te omoara nimeni, eventual dracii sau stihiile pe care nu i-a pus Dumnezeu sa se razbune pe tine caci El asteapta pe fiul risipitor sa se pocaiasca si sa se intoarca la casa parinteasca si la dragostea dintai (biserica apostolilor si ucenicicilor si viata de obste de la inceput) din care a cazut, nu le cere nimeni sa faca dreptate insa fac ei un fel de slugarnicie ipocrism si distrug tot, cu om si cu ce a mai ramas din Dumnezeu cu tot.)
Deci unicitatea interpretarii lui MGTOW4life in ce consta?