Citat:
În prealabil postat de Nietzsche
Prin simplul fapt că accentuezi divinitatea sufletului uman îl faci nemuritor Èi deci una din caracteristicile nemuririi este abilitatea ca după moarte să revină la viaÈă, evident o viaÈă umană. Este greÈit pusă problema reincarnarii sufletului uman în altă formă de existenÈa în afară de cea umană pt că asta ar implica limitarea capacităÈilor epistemice, ca de exemplu vorbire, raÈiune Èi implicit forma cognitivă influenÈată afectiv vis-a-vis de iubire, adică empatie sau mai bine zis testul suprem al divinităÈii.
|
Foarte frumos si pertinent raspuns.
Se poate face o comparatie cu parcusrul elevului in scoala; daca ramane repetent in clasa a X-a el repeta clasa a X-a, nu si gimnaziul, sau primara.
Citat:
Dar exista o finalitate a acestor reincarnări. Sufletul caută viaÈa iar singurul care poate să oprească acest "chin" al reincarnării este Cristos. Fie prin iertarea sufletului Èi oferirea vieÈii veÈnice în trup pe pământ sau prin uciderea trupului la acel moment în timp al acelei reincarnări Èi aruncarea sufletului în foc(gheena). Prin aruncarea sufletului în foc nu mai are posibilitatea să revină la viaÈă, oficial s-a terminat orice fel de posibilitate de viaÈă.
Sfânta Evanghelie după Luca
Capitolul 12
4.Dar vă spun vouă, prietenii Mei: Nu vă temeți de cei care ucid trupul și după aceasta n-au ce să mai facă.5.Vă voi arăta însă de cine să vă temeți: Temeți-vă de acela care, după ce a ucis, are putere să arunce în gheena; da, vă zic vouă, de acela să vă temeți.
|
Finalitatea reincarnarilor este mantuirea, adica evolutia completa, cu alte cuvinte, repetarea reincarnarilor pana la atingerea perfectiunii (fericirea vesnica) si contopirea cu Dumnezeu.
11. Spune-le: Precum este adevărat că Eu sunt viu, tot așa este de adevărat că Eu nu voiesc moartea. păcătosului, ci ca păcătosul să se întoarcă de la calea sa și să fie viu. Întoarceți-vă, întoarceți-vă de la căile voastre cele rele! Pentru ce să muriți voi, casa lui Israel?(Iezechiel33,11)
Daca Voia lui Dumnezeu este sa nu moara omul, ci sa fie viu, cine se poate impotrivi? Omul? Nu e Dumnezeu Atotputernic? Poate Voia Lui sa nu Se implinesca?
Citat:
Citat:
În prealabil postat de lorest;
Oamenii au crescut la vreo 8 miliarde pe glob, dacă exista reîncarnare nr rămânea constant din preistorie, nu se puteau reîncarna decât un anumit nr cu condiÈia ca viaÈa anterioară să dispară, de unde au ieÈit sufletele în plus ?
|
Eu ca filozof trebuie să pun totul la îndoială, inclusiv istoria. Nu am cum să stiu cu adevărat ce a fost în trecut, pot sa citesc dar oare nu este o propagandă a guvernelor? Singurul lucru pentru care sunt cât de cât sigur este prezentul. Cât despre suflete posibil să fie o ordine a reincarnării bazată pe aură Èi karma. Zic posibil pt că nu Ètiu, presupun.
Legea karmei preschimbată de Dumnezeu să fie contrară pozitivismului social adică dacă faci bine Èi te aÈtepÈi că acest bine să Èi se întoarcă să rămâi complet dezamăgit, primind de fapt opusul Èi anume răul. Astfel demonstrezi divinităÈii iubirea ta necondiÈionată lipsită de interes, sau cum învaÈă Iisus "dacă cineva îÈi dă o palmă întoarce Èi celălalt obraz". La polul opus se află cei care aleg răul, mânaÈi de intelect prin observaÈii logice că această cale duce la prosperitate evitând cu dispreÈ faptele bune ce duc la o slăbiciune a moralităÈii Èi implicit la eÈec.
Èi ca să-Èi răspund la întrebarea: de ce mai multe vieÈi? Datorită unor consecinÈe arbitrare, pt că e posibil ca în viaÈă să ai parte de o doză mare de noroc Èi să treci testele divinităÈii prin circumstanÈe atenuante ce nu te-au pus pe deplin la încercare. Dacă ai parte de mai multe vieÈi implicit ai parte Èi de mai multe ispite Èi aÈa îÈi arăÈi cu adevărat natura caracterului tău. :)
|
Ordinea reincarnarii este stabilita la "judecata particulara" corelata cu pozitia astrala cea mai apropiata care sa-l ajute pe "osandit" sa-si implineasca destinul. Ce sens ar avea judecata particulara daca dupa ea se asteapta judecata de obste?
"Judecata particulara" se petrece imediat dupa moartea trupului si am folosit ghilimele fiindca nu este altceva decat evidentierea instant a aurei sufletesti si karma care trebuie parcursa pentru redresare, adica este un fel de "judecata automata" decretata de aura mai mult (sau mai putin) curata a sufletului si ce urmeaza a fi facut pentru corectare intr-o noua viata, iar aceasta noua viata ar urma sa inceapa atunci cand pozitia cosmica astrala se va configura in favoarea indeplinirii destinului corector, astfel ca la momentul nasterii puterile astrale sa "stampileze" benefic noul nascut. Succesiunea reincarnarilor nu e cronologica in istorie, ci "random", insa candidatul la reintrupare va beneficia neaparat de o conjunctura care sa-i permita punerea la lucru a calitatilor sale sufletesti acumulate in vietile trecute si de care are nevoie pentru a trece cu bine incercarile.
In cazul in care aura este stralucitoare, atunci judecata nu se mai face fiindca omul a trecut din moarte la viata.
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.(In5,24)
Nu cred, Iorest, ca se poate "impune" lui Dumnezeu conditia ca numarul oamenilor sa echivaleze cu limita dorita de catre noua ordine mondiala dupa dezvoltarea IA (inteligenta artificiala). S-ar prea putea ca valoarea totala a virtutilor sa fie fixa, astfel ca impartirea ei la tot mai multi oameni sa fie minora/capita.