Citat:
În prealabil postat de sergiu8
Ceea ce e dureros și oarecum nedrept , era premianta clasei,fata de nota 10.
|
E un om perfecționist, dar asta poate fi și un auto-sabotaj, în sensul că pune prea multă presiune pe ea și vrea să iasă totul perfect și când nu iese se auto-învinovățește suplimentar și inutil.
Citat:
Colegii erau răutăcioși, ca e tocilara și alte asemenea.
|
Colegii români din școala de după anii 90 sunt un cancer în cea mai mare parte cu câteva excepții notabile și admirabile și eu am urât clasele 1-8 și chiar 9-12, pentru răutatea, câinozitatea multora dintre ei deși eu nici n-am pățit multe faze dar tot mi-e efectiv lehamite să mai văd unii indivizi și acum la aproape zeci de ani după.
Pe mine nu mă miră că România se dezintegrează prin depopulare, oamenii sunt atât de ticăloși încât traiul devine insuportabil efectiv și preferă fiecare să plece unde vede cu ochii.
Citat:
Deși la contabilitate era de 10, primul ei job a fost un șoc. Trebuia sa bage nu știu câte facturi pe zi plus rapoarte cerute de șefi,dar nu era nici un coleg sa ii arate cum se face (ca la școală).
|
Trebuia să meargă la șefi din prima zi când se întâmpla și să-i anunțe, șefii sunt incompetenți dacă nu trasează subalternilor ce au de făcut și nu-i învață.
Potențialul angajaților nu e maximizat.
Citat:
Toți erau stresați de volumul de munca și termene limita, țipau unii la alții și la ea.
Cică o singura zi era un adevărat iad.
|
Așa e în multe medii din zona privată, un iad psihic, ajungi efectiv să dai pe psihoterapie tot ce câștigi ca să te echilibrezi din zdruncinăturile psihice.
Aici e tot vina șefilor că nu fac o atmosferă aerisită, că nu gândesc din timp lucrurile și dau totul peste cap.
Citat:
De atunci tot așa o tine. Ia interviul cu brio,lucrează câteva luni, apoi 6 luni-1 an e fără serviciu pana găsește din nou și tot așa.
|
Părerea mea e că singura ei vină e că nu acceptă că viața e imperfectă, plină de obstacole și coborâșuri și că nu vei putea merge perfect, trebuie să se ierte pe ea și eventual să fi acceptat o persoană în viața ei să-și întemeieze o familie.
Avea copii, mai băga un concediu maternal, se mai fortifica psihic din procesele chimice de care are parte o femeie când își îngrijește pruncii și uite așa mai trecea și timpul îi mergeau și vechimea și contribuțiile sociale.
Citat:
A încercat să schimbe domeniul. S-a dus în vânzări. Acolo este cu target,care era individual. Colegii ii furau clienți, vânzări sa își facă target,mai ales ca au văzut ca ea nu prea reacționa. Pana la urma le-a spus de la obraz,a întrat în conflict, le-a spus și la șefi.
Șefi au arătat indiferentă, lor le pasa sa se facă targetul pe echipa. Când si-a dat demisia au rugat-o sa mai rămână, dar a zis ca ajunsese la extenuare.
|
Dacă pierdea bani pt că-i furau colegii avea dreptate, dacă șefii oricum acceptau și targetul pe echipă și nu pierdea bani, nu trebuia să se streseze prea mult.
Verișoara ta e un om util societății și faptul că nu lucrează e o pierdere pt stat în primul rând primăria nu încasează arierate de pe fiecare angajat din unitatea administrativ teritorială și statul nu ia Contribuții de asigurări sociale, ăsta e un alt exemplu de stat falimentar care nu știe să-și pună oamenii în valoare cu calitățile lor.
Citat:
Singurul sfat pe care i l-am dat ar fi sa își caute la stat, sa evite privatul.
Dar la stat e cu pile,cunoștințe, relații,bani mulți....
|
La primării e cu pile, unii știu subiectele dinainte și învață pagină cu pagină strict aceia, sau știu data examenului și se prezintă doar ei, în timp ce alții când se interesează li se zice că s-a anulat concursul.
Plus că dacă dă de un șef sau un primar care vrea s-o profite de sex și o înebunește cu avansuri că o vede necăsătorită îi face viața un iad și mai mare, unele primării sunt moșiile personale ale unor oameni de nimic.
Ar trebui și la Funcționarii publici să fie concurs unic pe țară cu subiecte serioase și comisii să se anuleze arbitrariul trucării concursurilor, cum e la magistratură sau în alte domenii dau toți la București cu o bibliografie serioasă.