Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Chiar mă destind discutând cu tine, ești simpatic, ți-am mai spus:))
a)N-am mai afirmat că sunt ortodox de ani buni, nici măcar pe forum, uită-te bine,nu scrie la confesiune că aș fi ortodox,nici nu am menționat asta în discuțiile cu tine sau alti membri.
b)Dacă forumul era destinat exclusiv pentru utilizatorii ortodocși nu ar mai apărea la confesiune:catolic, Protestant sau alte confesiuni.
c)Nu aparțin nici unui cult, confesiune,religie
-nu înțeleg ce ai împotriva lor
-nu sunt împotriva nici unei religii, curent spiritual sau forme de venerare.
Așa ...
1.Tocmai că Biserica primară era o "sectă",nu a devenit instituție legalizată decât prin decretul lui Constantin.
2.De asta te sfătuiesc să pui mâna sa studiezi...
3.Biserica Universală=Biserica Catolică..... Până in 1054 se numea orthódoxi katholikí ekklisía , adică biserica universală drept măritoare sau a dreaptei credințe.
4.Nu prea ești tu in măsura sa vorbești despre Adevăr
5.Matei 18:20 VDC
Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor.”Biserica o formează oameni nu clădirile sau instituțiile sau doctrinele.
6.Eu nu vad niciun "sectar" înafara de tine.Daca ai cunoaște măcar jumătate din ortodoxia pe care unii "sectari"de pe forum...
7.Pace!
7.
|
Sectarule mincinos (și îmi asum ce scriu, ca și legat de mârșăvia caracterului, care am văzut-o în lovituri sub centură, bășcalii , miștocareli ,etichetari, jigniri ) pai parca ti-ai dat licența din Zăgrean.
Cât poți fi de mincinos,tu nu ai deschis cartea aia.
Ma întrebi de alți useri care pot susține afirmațiile mele.
Sectarule, sunt din Zăgrean :))))))
Oare ce te împinge pe tine sectarule sa intri pe forum ortodox și sa ataci ortodoxia? Râvnă drăceasca, dorința de a rupe cămașa lui Hristos la cei care nu își cunosc credința ca să rătăcească la secte ca a ta, asta în cazul în care nu ești oarecum plătit să faci rău.
Trebuie sa fii oarecum diabolic sa faci asta. Sa încerci sa smintești cât mai mulți oameni de la ortodoxie.
După cât te descrii ești sectar Sola Scriptura.
Deci un eretic. Sola Scriptura e erezie chiar conform Scripturii. Conform Scripturii trebuie să dai ascultare Bisericii. Adică și Sfintei Tradiții. Și ierarhiei Bisericii. Tu de cine faci ascultare? Dumnezeu îți poruncește sa asculți de cei pe care El i-a trimis.Adica de ierarhia bisericească.
Dacă tu nu aparții nici unui cult,cine te-a botezat mincinosule?
Te-ai botezat singur în baie cu Biblia ta sectara în mână?
Cine te-a trimis sa propovaduiesti? Ca doar tu nu ai duhovnic. Nici măcar Pastor. Scriptura te învață pe tine sa vii sa ataci Biserica ortodoxă și sa jignești pe ortodocși?
Sa-ti fie rușine!
Fa bine și lasa ortodocșii în pace. Vezi-ti de secta ta Sola Scriptura. Nu te mai lega de ierarhia bisericeasca și de Biserica.
Eu nu vin pe forum neo-,protestant Sola Scriptura sa îți atac convingerile și modul tău de a crede și a te închina.
Si nu veni tu sa ma etichetezi pe mine pentru ca îmi apar credința și îți stric ție lucrarea de a sminti suflete de la credința ortodoxa dreaptă.
Lasa Biserica ortodoxă în pace!