Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2022, 17:53:25
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
1). Nu se vede. Sincer. Ai fi știut ca Biserica instituționalizata,cum ii spui,e Biserica Lui Hristos. Al cărui cap este Hristos.;
2).Nu,e mult mai vast,dar pentru simplificare,pentru că văd persoane care par grele de cap. Sau se prefac a fi așa din viclenie;
3).Ideea de Biserica Universala/Spirituală e neo-protestanta 100%,asa ca tocmai ce ți-ai dezvăluit convingerile. De ce nu ești sincer și nu îți afirmi adevarata apartenență.Asa ceva nu există în ortodoxie !!!
Tu ești ortodox cât îmi văd eu ceafa;
Lasă tu analiza critica a Bisericii pe seama lui Dumnezeu. El are vremurile sub stăpânirea Sa.El e capul Bisericii. Știe Domnul mai bine ce face și de ce.
4). Stai liniștit, am observat din ultimele postări cât ești de sincer;
5).Tu faci confuzie între casa ta de rugăciune, secta ta și Biserica. Biserica lui Hristos e Una. Sectele protestante și neo-protestante nu sunt decât niște case de rugăciune.
Ai dreptate secta ta institutionalizata a și căzut. Există un duh de dezbinare între protestanți și neo-protestanți cum nici la ereticii catolici nu exista.;
6). Faptul că un forum e invadat de sectari nu înseamnă că dețin adevărul;
7). Sunt și ortodocși influențați de retorica protestanta. Tu nici din ăștia nu ești. Mai tată, tu ești sectar 100%.

Urât este ca minți.Faptul că te dai a fi ortodox,când din postări se văd convingerile neo-protestante arată mârșavia caracterului.
Curat murdar.
Chiar mă destind discutând cu tine, ești simpatic, ți-am mai spus:))

a)N-am mai afirmat că sunt ortodox de ani buni, nici măcar pe forum, uită-te bine,nu scrie la confesiune că aș fi ortodox,nici nu am menționat asta în discuțiile cu tine sau alti membri.

b)Dacă forumul era destinat exclusiv pentru utilizatorii ortodocși nu ar mai apărea la confesiune:catolic, Protestant sau alte confesiuni.

c)Nu aparțin nici unui cult, confesiune,religie
-nu înțeleg ce ai împotriva lor
-nu sunt împotriva nici unei religii, curent spiritual sau forme de venerare.

Așa ...
1.Tocmai că Biserica primară era o "sectă",nu a devenit instituție legalizată decât prin decretul lui Constantin.
2.De asta te sfătuiesc să pui mâna sa studiezi...
3.Biserica Universală=Biserica Catolică..... Până in 1054 se numea orthódoxi katholikí ekklisía , adică biserica universală drept măritoare sau a dreaptei credințe.
4.Nu prea ești tu in măsura sa vorbești despre Adevăr
5.Matei 18:20 VDC
Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor.”Biserica o formează oameni nu clădirile sau instituțiile sau doctrinele.
6.Eu nu vad niciun "sectar" înafara de tine.Daca ai cunoaște măcar jumătate din ortodoxia pe care unii "sectari"de pe forum...
7.Pace!
7.