View Single Post
Vechi 13.02.2023, 20:43:50
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
In orice parte a lumii statul e comod si prefera sa lase lucrurile asa cum sunt. Ca sa schimbe lucrurile, el trebuie fortat, numai ca asta presupune ca oamenii sa stie ce vor si sa fie hotarati.
Just, dar cineva intenționat sau nu provoacă absenteism la vot și în viața civică an de an aproape, când nu provoacă absenteism îi sperie pe cei care vor să voteze altceva decât vrea sistemul, că vezi doamne o să vină niște nebuni care dărâmă țara, că vezi doamne unii ar fi fără dinți și pt asta nu au drept de cetate, sunt cumva niște suboameni, impozitele lor și munca lor în folosul comunității sunt bune, dar nu cumva să ridice capul și să voteze altceva decât vrea hotnews, digi24 sau celelalte televiziuni.

Când te costă minim 10.000 de euro să-ți faci toată dantura și o plombă poate fi și mai mult de 100 de euro mai ales dacă e de lucrat la rădăcina dintelui pe specializarea endodonție, te cred și eu că mulți nu au dare de mână să aibă dantura completă după 60 de ani.

Citat:
Atata vreme cat toleram printre noi tot felul de lichele, nu vom schimba nimic. Iar totul trebuie sa inceapa cu lucrurile cele mai simple.
Trebuie să ridici omul de la starea lui, de exemplu în Oradea e un concurs pe cartiere, cele mai curate cartiere, primăvara se mobilizează toți și atunci primăria după face niște investiții chiar și ecologice în cartierele implicate.

Citat:
De exemplu, daca vedem un individ aruncand pe strada o coaja de banana, sa o ridicam de jos si sa i-o aruncam inapoi in cap, poate se invata minte sa se comporte ca un om civilizat.
Coaja de banană e biodegradabilă, și cotorul de măr și coaja de portocală, problema e la covorul de țigări și văd o soluție o taxă verde per pachet pe lângă accize.
La doze și peturi se va băga garanție 0.50 de bani, oriunde returnezi chiar și fără bon, astfel nu duci tu la reciclat vor duce oamenii străzii sau cei nevoiași.
Problema e că în anii 1990 aveam apă în sticlă de geam, și era bine, se și returna, era și mai sănătos decât pet-ul și aluminiul care lasă substanțe toxice, dar un cretin sau niște cretini au distrus fabricile de sticlărie.
În Serbia și Muntenegru încă era apa în sticlă majoritar când am fost eu, dacă pot ei puteam și noi.

Să nu uităm că pe vremea comunismului se vindeau multe lucruri vrac și nu erau foarte multe ambalaje, plastice, dpdv acesta erau mai eco.

Problema e că 50% din gunoi e produs indirect pt că nu se golesc coșurile și răsuflă la vânt peste 10 km per h, și că nu se mătură străzile după o furtună rămân crengi grămadă.
Altă sursă care generează deșeuri sunt oamenii străzii care lasă gunoi unde se aciuează, iau coșurile din supermarketuri își cară cu ele acareturile și le abandonează unde apucă, își fac niște mini-corturi, știu că trebuie să avem milă, dar trebuie ținut cont.

A treia sursă sunt fast foodurile, trebuie taxate de mediu majoritatea mizeriilor sunt de la MacD, de la pizerii, șaormerii, cutii, hârtie de șaorma, pahare de carton de suc, cumva trebuie taxați pt a da mai multe comenzi către firmele care mătură străzile.
Primăria nu vrea să dea comenzi că face economie.

Citat:
Daca vine primarul pe strada noastra sa faca campanie electorala, sa-l intrebam nu ce are de gand sa faca in viitor, ci ce a facut pana acum, iar daca inainte de vot vine la noi sa ne aduca drept cadou o punga de faina, sa i-o turnam in cap. Iar mai presus de toate, sa nu facem si noi ce fac toate lichelele.
Părerea mea e că un primar care merge în cartiere an de an cum mergea Piedone e ce trebuie, că vede la fața locului și dă dispoziții, rezolvă an de an peticele spațiile dintre blocuri, zonele de vegetație distruse de mașini parcate, copacii care stau să cadă și în 2 mandate face cam 60% din necesarul unui sector sau primării mari.
Dacă stai după studii, licitații, se mai duc 10 ani până se face un plan mare, mai bine faci parcelă cu parcelă și le bagi într-un program informatic actualizat.

Trebuie ieșit masiv la vot în 2024 și încercat altceva, USR nu a reușit să curețe sectorul 1 capitala capitalei care are un buget cât municipiul Cluj Napoca.

Last edited by Iorest; 13.02.2023 at 20:46:42.
Reply With Quote