Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2023, 19:38:26
Krautrock Krautrock is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.07.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Așa se aude că acest sinod ar fi fost grăbit și la îndemnul americanilor și că insula Creta a fost păzită de CIA în acea perioadă.
Deci și eterodocșii stimulează lupte și discordii între ortodocși.
Zvonuri si zvonistica. Intotdeauna sunt de vina altii. Daca eu nu lucrez e de vina statul, daca nu se face recolta pe camp e de vina vremea, iar daca patriarhii isi dau in cap unii altora, sunt de vina americanii. E comod sa dai vina pe altii. Ti se pare ca scapi de vina si e un sentiment placut.

Citat:
Ne trebuie niște patrioți care să le apere de exploatare, să dea peste mână traficanților, să nu accepte lobby de la oameni care se ocupă cu astfel de afaceri.
Aha, deci nu-i avem. Poate se gasesc in strainatate. Ma refer la patrioti. Ba avem si pe aici unii indivizi care vorbesc toata ziua despre patrie si cat de mult o iubesc. Poate acestia sunt patriotii potriviti, ca de la populatie mi-am luat gandul. Indivizii care arunca gunoaie peste tot, injura oamenii pe strada, fura, beau, copiaza la examene, dau foc la cauciucuri si isi fac treaba de mantuiala pentru ca spune o zicala: "las' ca merge si asa", adica majoritatea concetatenilor nostri nu cred ca se potrivesc definitiei cuvantului patriot. La asa popor, asa conducatori, prin urmare, n-ar fi mai bine sa ne conduca altii, pentru ca noi nu suntem in stare? Daca noi nu ne indreptam, nu se vor indrepta nici conducatorii nostri, ca doar noi i-am ales dupa chipul si asemanarea noastra.

Citat:
Din păcate s-au distrus școlile de arte și meserii de către PD-L sau PSD nu mai știu care.
Uniunea Europeană ne spune că avem prea puțini absolvenți de studii superioare, undeva la 19% la ultimul recensământ, cu tot cu cei care au trecut prin fabricile de diplome de tip Spiru Haret, Universitatea Bioterra etc.
S-a distrus intreg invatamantul profesional si tehnic. De vina au fost si partidele. Toate, nu numai acestea. Dar nici populatia nu a fost mai breaza. A devenit la un moment dat o rusine sa faci munca fizica, iar parintii si-au trimis odraslele la liceu iar mai apoi la facultate. Nu vreau sa sa mai comentez ca unii nu numai ca nu erau buni de facultate, dar nu erau buni nici de scoala gimnaziala, n-aveau cap si n-aveau vocatie pentru domeniul in care s-au pregatit, asa ca s-a ajuns ca absolventi de facultati sa lucreze ca soferi de taxi sau vanzatori de ziare. Unii n-au putut mai mult pentru ca nu-i ducea capul, iar unii nu au putut mai mult pentru ca nu i-au lasat altii. Statul a perpetuat situatia aceasta pentru ca nu stia cum s-o rezolve. Nu cred ca a fost neaparat rea vointa, ci mai degraba prostia si incompetenta unor politicieni alesi de un popor care n-a fost capabil sa gandeasca atunci cand i-a ales si si-a vandut viitorul pe un kilogram de zahar si un litru de ulei, satisfacandu-si poftele pe termen scurt in loc sa gandeasca pe termen lung.

Citat:
Problema e că ai fost forțat să pleci, ai fost gonit din țară că s-a închis fabrica petrochimică, uzina, întreprinderea agricolă de stat, deci de aceștia îmi pare rău, că efectiv nu au vrut să plece dar n-au avut de ales că altfel ajungeau ori în anturaje care-i trag spre penal, ori boschetari.
Nu e același lucru cu unul care pleacă pt a-și completa studiile și o ducea bine, ci pe cel nevoit, forțat de lichidarea economică a capacităților de producție ale României.
In 1990 au fost desfiintate CAP-urile, iar lumea si-au primit pamanturile. Vreme de zece ani ele au ramas nelucrate. Oamenii pretextau ca n-au cu ce. Probabil ca si-au vandut sapele pe bautura. Au vandalizat toate fermele de au ramas din ele doar ruine, si-au vandut la fier vechi sistemele de irigatii, iar dupa aceea s-au plans ca nu se mai face recolta din cauza secetei. Altii care lucrau prin fabrici nu s-au gandit ca fabrica functioneaza pe minus inca din perioada comunista si ar fi cazul, deci, sa invete inca o meserie ca nu se stie ce se va intampla... Cat despre unii pe care ii cunosc foarte bine, au dat mita unui doctor sa iasa la pensie anticipat, ca e mai bine sa stai acasa linistit in vreme ce altii lucreaza ca prostii. Coruptie a existat peste tot, de la ultimul salahor, pana la cel mai de sus demnitar al statului. Problema e ca nimeni nu se apuca sa o injure pe femeia de serviciu care si-a aranjat pensia la varsta de 50 de ani sau pe lucratorul de la drumuri si poduri care fura cimentul ca sa-l vanda. Ii injuram pe politicieni, pentru ca sunt mai vizibili. Nu zic ca n-ar trebui injurati. Insa nu sunt singurii.

Citat:
Tot statul e de vină că nu limitează munca Duminica decât la servicii de intervenție esențiale.
In orice parte a lumii statul e comod si prefera sa lase lucrurile asa cum sunt. Ca sa schimbe lucrurile, el trebuie fortat, numai ca asta presupune ca oamenii sa stie ce vor si sa fie hotarati. Atata vreme cat toleram printre noi tot felul de lichele, nu vom schimba nimic. Iar totul trebuie sa inceapa cu lucrurile cele mai simple. De exemplu, daca vedem un individ aruncand pe strada o coaja de banana, sa o ridicam de jos si sa i-o aruncam inapoi in cap, poate se invata minte sa se comporte ca un om civilizat. Daca vine primarul pe strada noastra sa faca campanie electorala, sa-l intrebam nu ce are de gand sa faca in viitor, ci ce a facut pana acum, iar daca inainte de vot vine la noi sa ne aduca drept cadou o punga de faina, sa i-o turnam in cap. Iar mai presus de toate, sa nu facem si noi ce fac toate lichelele.