View Single Post
Vechi 12.05.2023, 23:42:36
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Dacă ai caterisi un ierarh progresist de tipul P.F. Daniel, Andreicuț șamd, ar fi riscul să umble pe la catolici sau greco-catolici să devină episcop acolo și să tragă norod după el, (...)
Este o variantă posibilă ce spui dumneata, însă eu aș vrea să îți atrag atenția că umblatul „după placul propriu”, cum s-au obișnuit unii să umble și să trăiască, de parcă Biserica este proprietatea lor pe persoane fizice, s-ar putea să depindă și de regimul politic care va fi în funcțiune la vremea respectivă. Dar nu este exclus ca și în viitor să existe astfel de factori și să își exercite puterea chiar asupra unora care azi se cred zbiri mari, un soi de „dumnezei” care cred că au în proprietate personală „moșia” cu „slugi” cu tot și că dispun discreționar de viețile oamenilor, după cum le vine lor sau în unele cazuri și după cum primesc „recomandări” de la factori extrabisericești sau care acționează împotriva voii lui Dumnezeu.

Am auzit că recent Bănescu Vasile a avut o pățanie și parcă încep să mijească anumite posibilități de schimbare. Eu chiar l-am apreciat pe Bănescu mai demult, mai ascultam la radio din emisiuni de-ale lui, mai vedeam și pe la tv, nu des, dar oricum aveam așa o anume apreciere. Însă nu pot să nu observ că de vreun an de zile, își cam face de cap, chiar dacă nu tot ce zice este chestionabil, însă în ultimul an a livrat destul material pentru analiză și credeam deja că ar trebui să plece din funcția pe care încă o mai are. A apărut însă și un articol recent pe activenews, și pe lângă analize teologice sau de oportunitate pe care i le-am făcut în plan personal, s-a mai adăugat și articolul ăsta (nu sînt de acord cu tot ce scrie acolo, dar e o investigație), așa încât cred că deja „preafericitul” Bănescu ar trebui să înceapă să își facă bagajele, chiar dacă încă nu i s-a comunicat nimic oficial de către Preafericitul.

https://www.activenews.ro/opinii/Fem...cularii-181927

Oricum, Preafericitul, chiar și dacă îl va trimite pe Bănescu într-o ultimă „descindere”, cu bilet cu o singură călătorie, tot va rămâne cu anumite probleme și în viitor, pentru că anumite lucruri spuse de Bănescu, de vreme ce nu au fost contrazise de Preafericitul și se poate considera deci că le-a spus cu o anumită măsură de acord din partea lui, acele lucruri vor apăsa în continuare și în viitor asupra Preafericitului și vor rămâne niște lucruri pentru care Preafericitul s-ar putea să dea socoteală, și încă din această viață, chiar dacă el poate crede că în această viață nu dă, nu are a da și nu va da socoteală în fața nimănui, sau cel puțin poate așa vrea să lase impresia nouă, ăstora care ne ducem viața tot mai greu și mai apăsător în această Țară.
Reply With Quote