View Single Post
Vechi 28.07.2023, 08:40:32
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Cum adica?
Eu zic ca e discutabil daca evitam folosirea constiintei.

Tocmai pentru ca Iisus n-a pomenit nimic despre zeciuiala, se continua ca neschimbata.

17. Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc.(Mt5,17)
Părerea mea că la zeciuială intră orice formă de milostenie chiar și dată unor oameni care nu sunt neapărat bisericoși dar sunt în nevoie, orice pomelnic lăsat, orice lumânărică cumpărată, orice calendar bisericesc cumpărat, orice carte luată din pangar, orice cutie cu tămâie luată din pangar, orice cruciuliță sculptată de călugări și cumpărată, orice icoană pictată de iconar, orice brățară sau metanie făcută la rucodelie de un nevoitor sau viețuitoare creștină.

Totuși pe vremea lui Iisus se dădea zeciuială pt Templu, azi templul nu mai există, după ce s-au așezat comunitățile creștine cum s-a mai dezvoltat zeciuiala ?
La început împărțeau tot și trăiau îndeobște, ulterior au devenit orașe mari, megalopolisuri - creștine, poate doar cu Vasiliadele donând unor azile sau centre de ocrotire pt orfani, mame abandaonate.

Dar nici acestea nu sunt peste tot, mă refer la întreg teritoriul României.

Last edited by Iorest; 28.07.2023 at 08:44:38.
Reply With Quote