Citat:
În prealabil postat de MineaPeter
Finlandezii ortodocși nu serbează nici Învierea o dată cu noi
|
Nu stiam asta, interesant de stiut. Vad ca si estonienii serbeaza la fel ca finlandezii? Nu sunt apostati bineinteles, dar nici bine nu mi se pare. Din ce inteleg, a fost ceva alegere contextual istorica influentata de stat, dar cu ideea de a rectifica asta mai tarziu intr-un sinod pan-ortodox. Ar fi bine sa nu se piarda din vedere asta si sa revina la serbarea corecta cu noi cat mai curand. Nu are rost sa ne fragmentam, trebuie respectata randuiala. E mai important sa sarbatorim toti impreuna decat sa ai o zi libera la munca in ziua aia sau mai stiu eu ce.
Citat:
Iar ca să comentez și la subiectul cu râsul (...)
|
De acord cu restul desi in mintea mea ingaduiesc mai multe copiilor inclusiv rasul la Dumnezeiasca Liturghie fiindca e un prilej de bucurie si nu au maturitatea sa inteleaga ce se petrece. Mie momentul impartasaniei mi se pare un moment minuntat fie ca ma impartasesc sau nu, mereu mi se umple inima de bucurie, e cel mai frumos moment din saptamana. Sa vad atati credinciosi si atati copii bucurandu-se de Sfintele Taine este de nedescris, simt cu adevarat cuvintele "precum in cer asa si pe pamant". Parca coboara Imparatia Cerurilor pe pamant.