View Single Post
Vechi 14.11.2023, 13:14:08
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MineaPeter Vezi mesajul
Doamne ajută!

Moroco, dumitale ți s-a mai spus să taci. Cât este de folos această poliloghie pentru sufletul unui om ortodox? Vedem în continuare aceeași vorbire încâlcită și tendința de a te răspândi peste tot pe la postările cele noi ale colegilor. Cu ce ne ajută conținutul postărilor, dacă învățăturile de valoare sunt amestecate cu pânza de păianjen?
Da, in general glasul din patima putorii unora, nu dam nume, cei de fatza se exclud, imi cere mereu pe forum sa tac in ciuda faptului ca un forum de aia e forum ca sa te lase sa-ti exprimi parerea si nicidecum sa ti-o cenzureze. Cine nu are rabdare sa citeasca, sa inteleaga, se lasa in pripeala si superficialitate si simte cum i se imbarliga mintea in infailibilitatea mortodoxa care se indigna inlauntrul putorii si vrand sa scape din plasa de paianjen bine intinsa de cel rau prin sine insusi, mai mult se incurca si se innoada cazand tot mai rau si atunci, de durere, arunca vina pe mine predandu-se necredintei si-mi cere mie sa tac desi problema sta in putoarea din patima din ei insisi caci nu vor sa recunoasca nici cum ca le e foarte lene sa... sa... sa deschida ochii, ochii exteriori si ochii interiori, ochii mintii si intelepciunii, ochii cunoasterii si se plang cu acuze ca le e foarte greu sa se aplece cu ocazia asta si Cuvantului lui Dumnezeu suflat prin Trambite MAI ALES daca ei deja de multa vreme se toooot apleaca Domnului Iisus Hristos in minunata si fascinanta crestin-ortodoxie preschimbata de ei, prin lene si necredinta in mortodoxie. Deci cu nimic nu va ajuta continutul textului caci la ce oare v-ar putea ajuta adevarul si orice lucru bun atata vreme cat sunteti foarte hotarati sa mergeti in jos, in contra sfinteniei.... Cuvantului... cu maxima infailibilitate mortodoxa, nici macar crestin-mortodoxa, respectand apropiatii, dialogul si iubind inclusiv pe vrajmasi?

Citat:
Ar merge bine să iei cu adevărat o pauză.
Daca io nu obosesc scriind atat de mult si des ma intreb de ce ar obosi cineva citind cateva propozitii, rar? Deci io n-am nevoie de nicio pauza, pe cand dumneata se pare ca ai si obosit si vrei sa te intorci avea peste o luna, pe motiv de post. Ma gasesti tot aici. Am sa continui sa omor patimi imputite situate acolo in adancul unora, nu dam nume, cei de fatza se exclud, care caraie ca poporul din pustie, dupa carnitza si bani buni pentru shopping dandu-se mari prooroci cand ei defapt si-au facut din lume un idol de aur ca un vitel bun de muls, Doamne apara si pazaeste, ce rusine.

Citat:
Mai ales acum, la apropierea celor patruzeci de zile de Post sfânt. Desigur că în gândirea vechi-calendaristă, fie aceasta pucioasă sau nu, 25 decembrie al nostru nu este „sărbătoare în cer”, abia 7 ianuarie este, nu?
Da, sa tac si sa iau o pauza de post. Ala nu-i post ci pileala. Chiar daca vine postul, lucrul trebuie sa continue. Dar io nu am probleme calendaristice, stilistice, si nu ma deranjeaza sa serbez si cu unii si cu altii, caci sarbatoarea si bucuria e mai mare ca jertfa nesangeroasa, umilinta smerita care te poate duce spre ele. Insa aici e vorba de Cer si de lungimea posturilor si de sarbatorile sfintilor, care, din pacate, sunt defazate cu 13 zile fata de ziua cand e tinuta sarbatoarea lor in Cer si de aia cred ca e jenant sa cinstesti si sa slavesti pe cineva la vreme nepotrivita, atunci cand e altcineva de cinstit si de slavit, iar atunci cand chiar e ziua lui in Cer sa nu-l slavesti asa ca lumea care nu-l slaveste deloc. N-ar fi fost oare mai frumos pentru noi sa nu ne fi luat dupa erecticii din apus cu mutarea zilelor de serbare ale sfintilor fata de traditia milenara apostolica cu care ne toooot laudam in timp ce-o lepadam? Stiu ca nu e gresala canonica defazajul insa buna cuviinta oare nu ne invatza si ea cum ar fi de respectat si de tinut? Deci cred sincer ca se cuvine sa dam slava sfintilor in ziua lor de serbare in Cer si sa tinem posturile atat cat au fost ele randuite de sfinti. Ti-am zis ca pe mine nu ma deranjeaza asa cum este acum deci ce sustin nu e pentru mine, nu e pentru lupta mea sau pentru slava mea, adica nu ma incapatanez ca refractarii indaratnici pentru disputa mea din moment ce io le tiu si le serbez dublu fara probleme ca sa nu se supere nimeni. Insa vorbeam aici de ce ar fi drept si cuvincios fata de Dumnezeu si de sfintii Lui si nicidecum pentru moftul român interbelic reloaded.

Citat:
Și dacă tot veni vorba de calendar: legile astronomice după care se ghidează calendarele au fost și ele create tot de Domnul și trebuiesc respectate. Ele nu sunt dogme, dar sunt niște legi ale naturii rânduite de El.
Pai au fost randuite si innoite odata cu Invierea si sfintii le-au asezat in Har deci cum de au tupeul si vin apusenii cu toti erecticii sa schimbe ce au asezat sfintii in timp ce noi, lasandu-ne mereu pacaliti sa ajungem iata sa sustinem ca asa e mai corect cum zic ei ca sa ne punem pe ”intreptat” dupa ei, mereu dupa ei? Adica voi chiar sustineti ca erecticii sunt defapt sfintii si noi suntem erectici pentru ca urmam sfintii? Iata deci ca s-a intors lumea cu susul in jos dar nicidecum asemena sfantului Ap. Petru cu crucea lui cea inversata in mod minunat cerand el asta din respect si umilinta rastignirea inversata pentru ca nu cumva sa fie rastignit asemenea Domnului Sau, luandu-l credinciosii si pe el ca pe un fel de al doilea Mesia, la fel de mare sfant. El s-a semerit insa apusul ”indreptand” s-a mandrit.... si noi iata ne-am luat dupa ei si ne tinem ca orbul de bata. Ce e de facut nu ma priveste, io doar am spus ce am avut de spus, de dragul Domnului.

Citat:
Este importantă și pacea în Biserici, cea întru Adevăr, nu cea însoțită cu învățăturile mincinoase, și pentru ea uneori trecem peste acrivia aritmetică și calendaristică (de pildă, atunci când facem Învierea Domnului împreună cu Bisericile de pe calendarul vechi, chiar dacă acesta este incorect astronomic, ca să nu facem dezbinare la Înviere ca și la Nașterea Domnului). Finlandezii ortodocși nu serbează nici Învierea o dată cu noi, ei se țin de adevărul astronomic mai bine, și nu îi considerăm apostați pentru asta. Nici nu pretindem că se face sărbătoare în Cer exclusiv pe calendarul vechi.
Adica la ce invataturi mincinoase te referi dumneata?.. ca vad ca mersul cu calendarul dupa erectici e ceva pozitiv in mintile unora, nu dam nume.

Citat:
Dumneata părăsește mișcarea trâmbițelor de la Pucioasa și vino mai bine la Ortodoxia cea adevărată, cât timp încă ești viu! Altfel vei muri și va fi târziu!
Aha, deci si dumneata asa ca unii nu dam nume, socotiti si credeti ca Domnul va spune invataturi mincinoase si ca El va omoara daca le urmati si de aia vreti sa-L parasiti si sa-L lepadati? Oare chiar n-ati inteles nici pana acuma ca nu Domnul Iisus Hristos-Cuvantul va omoara ci pacatul vostru si ispita prin care va vine sminteala si neascultarea, recidiva, pacatul prospat, patima, rautatea? E culmea cum mortilor le e foarte frica sa invie prin invatatura suflata de Domnul prin Trambite si fugind ei ca de dracool, aflati in alergare disperata dau ei si te ajuta ei si vor ei sa te fereasca ei de dracool si de moarte cica, saracii de ei, si se simt vii ”miluind” asa desi in mod evident sunt niste morti-mortodocsi care se autotzepuiesc la infinit daca persista si fug la nesfarsit de inviere, fiindca desi nu-si dau seama, ei de inviere fug caci Cuvantul sufla Invierea prin Cele 7 Trambite Apocaliptice. Deci fii domnule serios si te linisteste cu sfaturile tale pentru ca nu eu trebuie sa ma lepad de Credinta ci dumneata de necredinta si daca veni vorba ia marturiseste dumneata cum de esti dumneata ortodox cu numele asta de Peter? Asta e nume de erectic apusean asa ca ia spune frumos, hai marturiseste la nenea cum te-ai infiltrat dumneata aici de vorbesti in numele ortodocsilor cerand asa ca altii, nu dam nume, cei de fatza se exclud, lepadare de Cuvant?

Citat:
Iar ca să comentez și la subiectul cu râsul: îmi amintesc de cartea lui Umberto Eco, „Numele Trandafirului”, unde tot așa se vorbește despre condamnarea râsului, iar cartea a doua din Poetica lui Aristotel (considerată pierdută, în viața reală) este responsabilă pentru răspândirea râsului necuviincios și sursă a dezastrului la mânăstirea catolică (anul 1327, în nordul muntos al Italiei) descrisă acolo.
E clar ca vorbesti din cultura apuseana erectica si iata vii aici sa-mi spui tu mie sa tac sau sa iau o pauza? Deci pe cine incerci sa tzepuiesti domnule Peteretic crezand ca ai sa si poti?
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 14.11.2023 at 15:32:53.
Reply With Quote