View Single Post
Vechi 24.11.2023, 12:32:32
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adr.iu91 Vezi mesajul
Protestantii ăstia mă fac cu capul. Am incercat sa intru in discutii cu ei, cand ne ataca Biserica oriunde in social media. Dezastru! In realitate oricum nu au tupeu.
Mie cel mai rau mi se pare cand fac doua lucruri: batjocoresc pe Maica Domnului si judeca ortodocsii ca nefiind "crestini adevarati". In ambele cazuri isi fac mult rau, osandidu-se singuri din rautate. Nu e deloc bine pentru sufletele lor.

Maica Domnului e mama lui Dumnezeu, oare ei cred ca la Judecata o sa-i laude Hristos ca au dispretuit-o pe Maica lui? Ei fac asa doar ca sa fie mai anti-catolici si anti-ortodocsi dar in acest proces isi fac rau mult ca n-au discernamant sa isi dea seama cand intrec masura.

Si tot asa, cand ne judeca pe noi ca nu suntem crestini adevarati sau chiar ca nu suntem ortodocsi adevarati... In primul rand, mie nu mi-ar trece in veci prin cap sa judec un neoprotestant ca nu este neoprotestant adevarat. Nu e treaba mea ce inseamna sa fii neoprotestant adevarat. In al doilea rand, credinta e in inima, ei nu au o intelege a tainelor, de-aia nici nu mai au Sfintele Taine. Ei se uita doar la comportament si lucruri superficiale, nu inteleg ca nu poti vedea in inima unui om, nu stii cat se pocaieste seara, si nici nu e treaba ta sa judeci.

Prin gandurile astea pe care la zic de multe ori isi fac foarte rau, asa mi se pare mie.

Citat:
În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul
M-a agatat o penticostala pe strada care mi-a cerut s-o ajut cu niste bani. I-am cerut sa-si faca Cruce. Mi-a zis ca Crucea-i idol si ca si-a dat (pamantul) inima si viata in mana lui Isus. I-am zis ca ala-i satana-antihristul si i-am mai zis ca ceea ce atinge Dumnezeu prin Domnul Iisus Hristos-Cuvantul se face sfant si bun si mi-am facut cruce crestin-ortodoxa. N-a vrut sa ma creada si a inceput sa se mire cu indignari aparandu-si ideile pe care le baga in capul lor si ceea ce ii invata acolo in comunitatea lor. Nu i-am dat bani ca era mult mai grasa si carnoasa ca mine. De obicei cand ma intalnesc cu astfel de fete sau femei simt ca ma apuca o desfranare erectizanta de necontrolat. Poate asta simt si ei cand se intalnesc unii cu altii si asta le place, cearta asta sexy erectizanta. In concluzie, de acum daca mai imi cere cineva sa discut sau sa-i ajut cu bani sau altceva, ii pun mai inainte sa-si faca Cruce crestin-ortodoxa si apoi mai stam de vorba. Nu am de ce sa arunc banii sau painea fiilor la cainii morti si la viespii muscoci-doeglei lucios ce vor sa erectizeze toata lumea cu intepaturile lor gen musca tzetze. Pe de alta parte ei is mai bogati ca mine aici pe pamant ca toata ziua se plimba ca plimbaretii prin oras ca sa-si stranga bani vrand sa transforme bisericile in baruri unde sa aiba pe ce cheltui ca la shopping ca de aia danseaza si canta prin ele inaintea lui Dumnezeu facand circ la scena deschisa.
Nu e bine sa judeci asa aspru si cu rautate... daca nu vrei sa dai, nu da, dar nu iti face inima rea judecand si crezandu-te mai mare ca ei. E pacat sa iti pierzi smerenia asa usor. Si asta sa-i pui sa faca cruce ortodoxa e de prost gust, adica nu ajuti un catolic sau un protestant sau un musulman ca-s de alta confesiune? Bunul samaritean ajuta indiferent de confesiune sau etnie.

Last edited by RappY; 24.11.2023 at 12:40:06.
Reply With Quote