Citat:
În prealabil postat de stefan florin
pe bune?!Biblia ordodoxa a fost copiata de la protestanti?! Glumesti nu?! Dupa "informatiile tale" pe timpul lui Alexandru cel Bun,Vlad Tepes sau Stefan cel Mare nu existau pe teritoriul tarii nici o biblie in limba romana? Noroc cu "tatucul" Luther!
ps: dar de Biblii in limba romana scrise cu alfabet slav (slavon) ai auzit? Pana la diaconul Coresi ce fel de Biblii circulau pe terotoriul tarii? Cele copiate de la protestanti? Dar cartile lipsa din bibliile voastre protestante (cum ar fi cartile Macabeilor), ortodocsii de unde le-au copiat?
|
nu stiu de unde scoate aceste aberatii acest individ, sincer. Nu Biblia e de vina, ci modul de interpretare, ca aici e problema cu protestantii.
Ai dreptate. In privinta Bibliei Ortodoxe scrisa in limba romana cu alfabet slavon (late edit: din ce am inteles, limba de acum sute de ani care se vorbea la noi in tara, era scrisa cu litere slavone, dar nu stiu de ce), am vazut in Maramures, am mers intr-o vara si am vizitat manastirile. Bibliile Ortodoxe acestea vechi de sute de ani sunt puse in vitrina la manastiri. De exemplu la Manastirea Rohia gasesti Biblia Ortodoxa cu scris slavon, si la alte manastiri la fel.