![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai dreptate. In privinta Bibliei Ortodoxe scrisa in limba romana cu alfabet slavon (late edit: din ce am inteles, limba de acum sute de ani care se vorbea la noi in tara, era scrisa cu litere slavone, dar nu stiu de ce), am vazut in Maramures, am mers intr-o vara si am vizitat manastirile. Bibliile Ortodoxe acestea vechi de sute de ani sunt puse in vitrina la manastiri. De exemplu la Manastirea Rohia gasesti Biblia Ortodoxa cu scris slavon, si la alte manastiri la fel.
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." Last edited by Adr.iu91; 11.01.2024 at 16:25:42. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
„Nu e rău televizorul ci e rău ascultătorul dacă rău îl folosește și rău vremea-și cheltuiește” - Părintele Cleopa Last edited by RappY; 11.01.2024 at 16:36:25. |
|
||||
|
||||
![]()
Dacă nu e clar:
Slavona nu ne e străină, a fost limbă liturgică mult timp. Clericii înalți și monahii educați știau slavonă și tâlcuiau Scriptura dar mai ales și cel mai important ne tălmăceau Învățătura Creștină adevărată, dată prin Sfânta Predanie de la primii apostoli care au încreștinat țara noastră. Plus că bineînțeles clerul educat știa greacă și aveam biblii și patristică greacă de foarte mult timp, aveam legături cu Athos de la bun început, am avut întotdeauna credința dreaptă și niciodată nu ne-a lipsit nimic în domeniul credinței. Mișcarea protestantă e o farsă, nu au tradiție, nu au istorie, nu au nimic autentic, e doar o distragere și a fost condamnată de ierarhii noștri de când au apărut. Ei au Biblia de la noi la fel ca toate textele patristice. Iar mișcarea neoprotestantă este o parodie, o americanizare de prost gust. Tot ce oferă e un gol imens, un teatru fără nicio substanță, nimic real, nici nu știu cum cineva poate lua în serios mișcarea lor.
„Nu e rău televizorul ci e rău ascultătorul dacă rău îl folosește și rău vremea-și cheltuiește” - Părintele Cleopa Last edited by RappY; 11.01.2024 at 17:18:10. |
|