View Single Post
Vechi 06.02.2024, 14:43:00
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul
Practic el preda religia in liceu dupa manualele I-IV de la seminarul teologic scrise de preoti.

Le-a cercetat si citit pe toate (asta zice in inregistrare) si le-a gasit pe toate scrise in acelasi stil complet inadecvat atat ca si structura cat si ca limbaj.
Există manuale pt fiecare clasă până într-a 12-a, doar nu s-au oprit la cls a IV-a, de aceea nu-l cred pe Bănescu că un manual pe care scrie Patriarhia Română, cu autor preot poate avea vreun exces de limbaj.
Dacă era așa indica pagina exact și anul.

Oricum vorbind de domeniul teologic o terminologie minimă există.
Citat:
scrise in limbaj preotesc pueril, penibil, hiperhabotnicizant, deci le critica afirmand ca toate cartile "contin doze mari de penibil si criticabil"...

Cum ai putea sa convingi cu asa ceva tinerii din liceu capabili care genereaza parerea generala care se generalizeaza apoi in scoala si societate?
Păi să indice pagina unde e limbaj pueril, nu mi se părea nimic deplasat din ce am citit cu stop cadru era chiar un manual aierisit.

Citat:
Practic, tu ca porfesor, esti nevoit sa iti narui singur scopul moralizator prin folosirea mijlocelor inadecvate: carti ce "contin doze mari de penibil si criticabil" si asta o spune o eminenta cenusie care a citit biblioteci de carti deci un om care are discernamantul necesar pentru a-si da seama daca o carte e atractiva, serioasa, convingatoare, buna ce te poate face mai drept, mai inteligent, mai moral, cu caracter, cu demnitate... pe tine elev de liceu care ai varsta la care cauti cele mai intelepte si grozave lucruri putand pentru asta cadea in cele mai mari greseli ale vietii.
Hai să nu facem din el un idol, are atâtea momente când a gafat că nici nu poate fi vorba despre vreo somitate.
Un intelectual are simțul ridicolul și măsura când să se retragă dintr-o discuție, chiar și dintr-o funcție.

Dacă avea bun simț demisiona de mult.