View Single Post
Vechi 19.03.2024, 00:31:52
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De aceea am spus ca nu scriu ceva ce nu cunosc, iar daca nu stiu ceva caut inainte sa scriu. Daca te uitai doua minute pe ent vedeai ca Estonia si letonia su comunitati de rusi mai mari decat Ucraina, de 24% si 22%, in timp ce Ucraina are 17%, cu tot cu Crimeea.
Presedintele Ucrainei a spus prima data ca tara doreste sa adere la NATO in 2002, iar din 2005 Ucraina cerut oficial sa adere la NATO. Tarile Baltice au aderat la NATO in 2004.
Da era cum intuiam, numeric sunt mai mulți ruși în toată Ucraina adică 2.677166, decât are populație Letonia sau Estonia, deci comparăm 42 de mii de ruși în Letonia cu milioane în Ukr ?

Lituania, Letonia,Estonia sunt țări democratice care au integrat toate comunitățile și au permis educația în limba lor și nu asimilează forțat.

Lituania, Letonia,Estonia nu au avut flota rusă pe teritoriul lor cum a avut Ukr prin Crimeea, nu văd nicio asemănare între ele și Ukr.

De fapt Ucraina are accese de xenofobie în politica de stat prin ștergerea rădăcinilor românești ale Cernăuțiului, a educației minorităților, a specificului comunităților minoritare, exact ce critică papahagi, tișminețki și alți ca un fals imaginar tactica straw man - om de paie, punând în cârca AUR sau în cârca oricui ar avea curaj să se ridice.

Deci naționalismul de grotă se manifestă prin preluarea cu forța a parohiilor cu girul guvernului, nimeni nu critică derapajele în numele legii marțiale.

Citat:
Americanii au cucerit Afganistamul in 2 luni, timp in care au avut 13 morti. Dupa acea au avut doar trupe de mentinere a ordinii. Cu totul altceva s-a intamplat la invazia sovietica. In Cecenia au pierdut primul razboi, desi erau mult superior numeric.
Afganistanul a fost înarmat masiv de Occident ca să reziste, lucru omis de tine sau neștiut, rușii nu i-au înarmat masiv pe talibani, dar filme de tipul Rambo glorificau lupta mujahedinilor, apoi s-au folosit de Osama care avea legături cu sistemul lor de inteligence să bage legile alea de supraveghere după 11 septembrie 2001.

Citat:
In Finlanda au intrat ca urmare a pactului cu hitleristii, atunci cand romanii au cedat Basarabia si rusii au ocupat si tarile baltice. Finlandezii au cerut pacea, desi i-au batut, practic, pe rusi, pentru ca rusii aveau o populatie mult mai mare si n-ar fi putut face fata pe termen lung.
Finlandezii au cedat către URSS părți din Karelia, rușii nu erau înarmați masiv și nu aveau dezvoltat complexul militar industrial atunci la început e logic.

Citat:
Unde am spus eu ca francezii nu si-au pierdut armata? Eu am spus ca nu rusii i-au infrant, ci conditiile externe. Francezii si-au pierdut jumatate din armata in primele saptamani, inainte sa aiba o lupta cu rusii, din cauza vremii si a bolilor. Cu armata din ce in ce mai imputinata francezii au castigat toate luptele. Pe drumul de intoarcere au mai pierdut jumatate din armata, tot din cauza vremii si bolilor.
Au plecat cu coada între picioare, capitala rusă s-a mutat la Sankt Petersburg, deci nu pierduseră, uiți că rușii ridică armate peste armate așa i-au înfrânt și pe suedezi deși pierduseră 3-4 bătălii mari.
Deci ar fi ridicat armate până pierdea de tot Napoleon.

Citat:
Au luat acele teritorii pentru ca ucrainenii nu erau pregatiti de invazie. Orice tara care invadeaza SUA o sa ia cateva teritorii la inceput, bazandu-se pe surprindere.
Nu cred, SUA are printre cei mai bine înarmați cetățeni, greu să iei ceva de acolo, au și opțiunea nucleară.

Citat:
Am scris mai sus ca ucrainenii s-au eliberat de ocupatia poloneza, cerand protectia Rusiei. Au fost ocupati de polonezi, de aceea erau polonezii vecini cu noi.
Ucrainenii aveau o țară mai mare teritorial decât Germania până la dezmembrare, pe lângă asta Ucraina nu a fost niciodată în istorie atât de vastă teritorial ca între anii 90-2014.

Citat:
Tu nu stii istoria Tarilor Romane si spui ca tin cu turcii. Desi ti-am scris cum s-a intamplat. Unde am spus eu ca tin cu turcii?
Așa reiese din ce scrii, omiți intenționat să menționezi că cetatea Chilia a fost smulsă de la turci deși era a moldovenilor, omiți intenționat să menționezi că Banatul a fost pașalâc turcesc pe vremea lui Iosif de la Partoș.

Omiți intenționat să zici că Dobrogea a stat sub turci 1000 de ani, că Brăila a fost Raia turcească, că Giurgiu a fost eliberat de la turci de Mihai Viteazul și că el s-a răsculat și ca să nu devină țara pașalâc.