Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2024, 19:58:48
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Vezi că nu e cum prezinți Tările Baltice au aderat mult mai repede și nu au o minoritate rusă sau vorbitori de rusă procentual și numeric precum Ucraina, deci le amesteci.
De aceea am spus ca nu scriu ceva ce nu cunosc, iar daca nu stiu ceva caut inainte sa scriu. Daca te uitai doua minute pe ent vedeai ca Estonia si letonia su comunitati de rusi mai mari decat Ucraina, de 24% si 22%, in timp ce Ucraina are 17%, cu tot cu Crimeea. Presedintele Ucrainei a spus prima data ca tara doreste sa adere la NATO in 2002, iar din 2005 Ucraina cerut oficial sa adere la NATO. Tarile Baltice au aderat la NATO in 2004.
Citat:
Au luat bătaie de la Finlanda, Afganistan și Cecenia cam cum au luat bătaie și americanii în Vietnam, Afganistan, pur și simplu războiul devenise prea scump în Afganistan, Vietnam și nu mai avea rost să-l continue.
Afganii au fost înarmați masiv de americani să reziste și după foștii aliați s-au ciondănit.
Americanii au cucerit Afganistamul in 2 luni, timp in care au avut 13 morti. Dupa acea au avut doar trupe de mentinere a ordinii. Cu totul altceva s-a intamplat la invazia sovietica. In Cecenia au pierdut primul razboi, desi erau mult superior numeric. In Finlanda au intrat ca urmare a pactului cu hitleristii, atunci cand romanii au cedat Basarabia si rusii au ocupat si tarile baltice. Finlandezii au cerut pacea, desi i-au batut, practic, pe rusi, pentru ca rusii aveau o populatie mult mai mare si n-ar fi putut face fata pe termen lung.
Citat:
Cele mai mari pierderi le-a avut în războiul cu rușii Napoelon, asta a și generat primul exil forțat și începutul declinului, omul Napoleon a provocat multă suferință și distrugere în spațiul ortodox.
Dacă francezii și-au rupt colții mușcând din Rusia, tu spui că de fapt nu a fost așa.
Unde am spus eu ca francezii nu si-au pierdut armata? Eu am spus ca nu rusii i-au infrant, ci conditiile externe. Francezii si-au pierdut jumatate din armata in primele saptamani, inainte sa aiba o lupta cu rusii, din cauza vremii si a bolilor. Cu armata din ce in ce mai imputinata francezii au castigat toate luptele. Pe drumul de intoarcere au mai pierdut jumatate din armata, tot din cauza vremii si bolilor.
Citat:
Au luat foarte repede Khersonul, Mariupolul, 98% din Luhansk și vreo 50% din Donețk, apoi au intrat armele occidentale și știința militară occidentală care a făcut multe pierderi.
Inițial rușii credeau că ucrainenii se vor preda, nu se așteptau la riposte stăteau unii și vedeau cum tancurile sunt distruse și nu reacționau, a comentat și Laurențiu Primo imaginile alea.
Au luat acele teritorii pentru ca ucrainenii nu erau pregatiti de invazie. Orice tara care invadeaza SUA o sa ia cateva teritorii la inceput, bazandu-se pe surprindere.
Citat:
Într-o vreme nici nu exista Ucraina acolo ci Moldova se învecina cu Polonia, a fost și ceva regat Baltico-Polonez, așa și Ucraina a asimilat prea mult.
Am scris mai sus ca ucrainenii s-au eliberat de ocupatia poloneza, cerand protectia Rusiei. Au fost ocupati de polonezi, de aceea erau polonezii vecini cu noi.
Citat:
I-au înfrânt pe otomani deci, și ne-au scăpat de ei din Moldova, ba ne-au scăpat de ei și din Dobrogea și ne-ar fi scăpat de ei și din Bulgaria și poate și din Constantinopol dacă nu se băgau occidentalii.
Tu în loc să ții cu ortodocșii, ții cu un imperiu otoman care a chinuit creștinii sute de ani.
Tu nu stii istoria Tarilor Romane si spui ca tin cu turcii. Desi ti-am scris cum s-a intamplat. Unde am spus eu ca tin cu turcii? Dimpotriva, tu esti cel ce tii mai mult cu rusii, nu cu romanii. Tarile Romane nu au fost ocupate niciodata, in timp ce Ungaria a fost pasalac turcesc si apoi au facut parte din Imperiul habsburgic. Polonezii si-au recapatat tara abia in primul razboi mondial. Iar tarile din Balcani au fost ocupate de turci. Imperiul rus nu s-a deosebit cu nimic de alte imperii, ba chiar a fost si mai rau. Toata istoria Rusiei e plina de masacre si cuceriri de alte teritorii. Cel mai mare genocid din secolul XIX e cobsiderat cel facut de rusi impotriva celei mai vechi populatii din Caucaz, s-au luptat mai bine de 100 de ani sa-i cucereasca.
Citat:
Ce recensăminte prietene, am văzut o hartă cine vota cu Leonid Kucima candidatul prezidențial pro-rus și cine cu cel pro-occidental, împărțirea de acu 20 de ani, era ca acum estul și centrul cu Kucima Vestul cu pro-occidental, sunt două Ucraine în aceeași țară.

Cum crezi tu că rușii puteau obliga prin donbas sau luhansk să se înroleze cineva forțat când ăia puteau fugi sau să lupte de partea guvernului kievan.

Ai negat și că Odesa e fondată de Ecaterina și de fapt așa e.
Unde am negat eu ce ai scris despre Odessa? Si ce legatura are asta? Daca un roman isi construieste o casa in Italia inseamna ca Italia apartine Romaniei? Doar rusii si maghiarii au astfel de pretentii, sa reocupe toate teritoriile pe care le-au avut cansva in stapanire. Regatul lui Burebista a continut toata Ungaria, dar noi nu vrem sa o recapatam. Ce legatura are si faptul ca unii ucraineni erau pro rusi si altii proocidentali? Noi vorbeam de etnia lor. E o regiune care are un procent mai mare de rusi, Crimeea, avea 50% rusi, dupa ce Stalin a deportat toti tatarii de acolo, impreuna cu alte nationalitati. Odessa a fost la inceput un sat de romani, care se numea Moldoveanca. Chiar si in Transnistria erau 70% romani inainte sa o ocupe Rusia, la sfarsitul secolului XVIII.
Reply With Quote